Gode barndomsminner fikk Dani og datteren tilbake til "Hjalmaren"

Tekst: Susann Hellesnes

Dani Hellem og datteren Athelie (12) er enstemmige når de forteller at Vestre Sælemyr borettslag setter de perfekte rammene for en trygg og morsom oppvekst. De har begge bodd i området som barn, og da Dani fikk sjansen til å flytte tilbake grep han muligheten med begge hender.

Vestre Sælemyr, på folkemunne kalt “Hjalmaren”, er borettslaget for lek og moro. Det er på flaggdagene de er på sitt beste. Da er det nesten ikke en eneste av de 360 leilighetene står uten flagg. For gjengen som holder til her finner alltid en grunn til å feire. Kanskje ikke så rart at det er hit alle kommer for å leke?

 – Det har alltid vært sånn. Venner fra andre steder har alltid villet være hos meg meg når vi skal ha det gøy, sier syvendeklassingen og trekker på smilebåndene. Hun drar litt på det før hun legger til:

 – Jeg tror det er fordi det alltid har vært så mye å finne på her.

 

“Brøt isen” med gode naboer

Athelie har bodd her på “Hjalmaren” med pappa Dani Hellem i seks år. 12-åringen, som snart er ungdomsskoleelev, kjenner Fyllingsdalen som sin egen innerlomme. Hun vinker oss bort til isbanen som har vært et populært samlingssted i borettslaget denne vinteren.  – Se så fint! Her har vi stått på skøyter og kost oss masse i vinter. Jeg har til og med sett mange fra andre borettslag her nede om ettermiddagene, forklarer den unge håndballspilleren. Pappa Dani forteller at det er de engasjerte vaktmestrene i borettslaget som skal ha æren for skøyteisen.  – Det var vaktmesterne våre som tok initiativet. Men så hadde vi en i oppgangen vår som sto og vannet og bygget på isen hver eneste kveld. Vi har for så vidt flere ildsjeler her som man ser med spade eller malerkost i hånden både titt og ofte.

Sammen er vi større

Dani er oppvokst i Lyshovden borettslag. Nærmere bestemt nummer 81. Og etter mange år i et av naboborettslaget Ortuflaten, valgte han å kjøpe leilighet i “Hjalmaren” da anledningen bød seg. Det er her han føler seg hjemme. Og det skader heller ikke at datteren trives så godt.  –  Vi har fotballbane, volleyballbane, lekeplasser og grønne områder med vannspreder om sommeren. Det er lett å bli kjent når alle er ute samtidig, skyter datteren inn.  –   Ja, og vi foreldre blir jo også kjent med hverandre på den måten. Borettslagene Østre Sælemyr, Lyshovden, Ortunstranden, Smiberget og Vestre Sælemyr har gått sammen i et samarbeidsutvalg hvor alle har representanter. Feiringer som Sankthans har blitt markert i felleskap, og på noen feiringer har det vært så stort oppmøte at det har overgått Tønnebålet og dermed blitt Bergens største Sankthansfeiring.  –  Vi har absolutt vært gode på feiringer. Vi har jo også et selskapslokale her i borettslaget som vi kan leie. Her har vi feiret både konfirmasjoner og dåp, forteller Dani og viser oss rundt i de store lokalene. Vurderer du å selge bolig? Bli kjent med vår borettslagekspert som også er vokst opp i BOB-borettslag: https://www.eiendomsmegler1.no/sor-vestlandet/boligartikler/hjerte-for-borettslag

– Det er klart at vi må teste svømmeferdighetene

Den lille familiens hjem ligger sentralt plassert i hjertet av Fyllingsdalen. Borettslaget har syv lavblokker fordelt på 360 tre- og fireroms leiligheter. Og med Oasen senter, skoler, idrettsanlegg og nærhet til kollektivtransport har Dani og Athelie alt de trenger.  – Jeg kan ikke si at vi klager på at leilighetene er store eller at vi har garasje under blokkene. Det har også vært attraktivt at vi har altaner på begge sider, forteller Dani. Snart får de bybanen som nærmeste nabo, og en ny svømmehall ved Ortun skole.  – Det er klart at vi må teste svømmeferdighetene, sier de to nærmest i kor.

– Nå blir det naturlig å møtes her i Fyllingsdalen

Med bybanens inntog i Fyllingsdalen blir det et enda bedre kollektivtilbud i bydelen som allerede er bortskjemt med hyppige bussforbindelser til sentrum og andre steder.

 – Det tar bare åtte minutter med buss og så er du i byen, forklarer Athelie som er en ivrig bruker av kollektivtilbudet i Fyllingsdalen.

Dani på sin side ser for seg at det blir færre turer til byen når den nye sportsbaren i Fyllingsdalen åpner med uteservering og det hele.

 – Da blir det nok heller naturlig å møtes her.

De to er enige om at Fyllingsdalen har utviklet seg i takt med annen utvikling i samfunnet. Men en ting som alltid har vært tilstede er mulighetene for lek og moro. “Lassebakken” blir trukket frem som en stor vinterfavoritt.

 – Jeg har hatt det mye gøy i den akebakken, og nå har det vært Athelie og vennene som har kost seg her, sier en fornøyd pappa.

 

Borettslageksperten

Petter Heldal. Tlf:402 41 515