Et kunstverk av en leilighet midt i byens mest spennende strøk

Tekst: Linda Gudmestad, Apriil. Foto: Svein Ove Andersen
 

Nytorget og Pedersgata er et eventyr av urbant liv, mat og drikke, kunst og kultur, og seiler fortjent opp som et av byens mest spennende strøk. Akkurat nå har du muligheten til å bli en av de heldige som har hverdagen sin her, i en helt spesiell leilighet.

ABC-GATA 2

I andre etasje i ABC-gata 2, en av de små, koselige sidegatene, ligger en romslig og lekker leilighet over to plan. Her får du to luftige soverom, stue og kjøkken i åpen løsning, to bad, utsikt til alt som skjer, en deilig, skjermet balkong og masse lagringsplass. Perfekt for en liten familie eller deg som vil ha god plass til gjester. I tillegg er det altså et estetisk lite eventyr – skapt av smedkunstner Dan Byberg og kunstmalerne Randy Naylor og Frode
Markhus. Dagens eier har tatt vare på, utviklet og pusset opp herligheten, med skarpt blikk og mild hånd.

DETALJENE, LYSET OG FARGENE

I boligens første etasje møtes du av en romslig gang, hvor gulvet er dekorert av Markhus og taklampa signert Byberg. Her ligger også hovedsoverommet, hvor både tak og vegger er malt i en matt, dyprød farge, noe som gir en helt spesiell romfølelse. Stua og kjøkkenet blir tilsammen et stort og lyst oppholdsrom med god plass til både å lage mat og ha gjester. Kjøkkenet har masse god skapplass, og den smarte øya gjør at du kan være med i samtalen også når du står i grytene.

To av rommets vegger er malt av Randy Naylor, rett og slett et stedmalt maleri. Langs den ene veggen har du store vinduer som gir deilig lys fra morgen til kveld, og god utsikt til livet på gata – uten særlig innsyn.
Førsteetasjen rommer også et nyoppusset bad, hvor du lett forvandler en kjedelig og regnfull hverdagsmorgen til ditt eget private spa, blant lekker kobber og nydelige italienske fliser.

I andre etasje finnes et stort soverom som enkelt kan gjøres om til to, hvis du har behov for det. Her er stemningen ganske annerledes enn i etasjen under, med lyse, svale vegger, store vinduer og utgang til balkongen. Denne etasjen har også et lyst og delikat bad med
dusj og toalett.

NABOLAGET DITT

De siste årene har Nytorget og Pedersgata etablert seg som et gastronomisk eventyr, med alt fra burgersjappe til Michelin-restaurant – og det aller meste i mellom.

Med vinbar som nyeste tilskudd og en bitteliten kaffebar
som åpner i disse dager, blir nabolaget enda mer attraktivt også når du ikke vil ta middagen ute. Strøket er imidlertid mye mer enn mat – her finner du også lange tradisjoner innen kunst og kultur. I dag ligger det både kunstgalleri, ungdomshus og kunstsenter på den åpne plassen, i tillegg til alt det som skjer ute på selve torget, fra bruktmarked til byverksted. Fremtiden
rommer også spennende planer om enda flere aktører og bransjer som skal på plass – en ting er sikkert: Dette kommer aldri til å bli et kjedelig sted å bo.

Velkommen til visning i ABC-gata 2!

Vil du se mer av ABC-GATA 2