Stor, nærmest usynlig enebolig med nydelig sjøutsikt

Tekst: Linda Gudmestad, Apriil. Foto: Blinkskudd AS
 

“Se etter flaggstanga – så finner du huset”, sa eieren. Lurt. Ellers hadde det vært fort gjort å overse hele Austerheimvegen 81. Ganske utrolig, når vi snakker om en svær enebolig med tre soverom, stor spisestue, tv-stue, to bad, badstue og masse smart lagringsplass over hele huset – blant annet.

"SE, UTEN Å BLI SETT"

Da arkitekt Ola Steen tegnet dette spesielle huset, var målet å skape en bolig hvor man kunne “se, uten å bli sett”. Eneboligen ligger ved en fjellknaus uten innsyn, med storslått utsikt mot Hafrsfjord, og den store glassfasaden plasserer deg midt i naturen, sjøen og himmelen – fra godstolen ved peisen, om du vil.

TRE HALVPLAN – UENDELIG MANGE STEDER

Den helt spesielle fleksibiliteten er en annen av husets største kvaliteter: Hele huset er bygget på enkle, rene tresøyler som skaper en form for moduler. Sammen med det gjennomgående gulvet gjør de det enkelt å endre romløsning alt etter livets faser og hvem som bor i huset. Skyvedører er også et spennende grep som gir fleksibilitet.
For eksempel kan man dele av peisestua og oppholdsrommet som ligger et trinn ned. Dermed får man en sone med stue og peis, hvor de voksne nyter lesekroken og utsikten, mens ungene herjer på andre siden av skyvedøra.

I hovedetasjen ligger en stor spisestue med utgang til terrassen. Et par trinn opp har du en peisestue med en unik utsikt. Kjøkkenet er åpent og ligger vegg i vegg med et kjempepraktisk vaskerom, som har egen inngang på andre siden. Nederste plan inneholder enda en stue, tre soverom, badstu og et uvanlig bad med nedsenket badekar.

I kjelleren har du bod, matbod, verksted, en stor kjellerstue, masse gode skap og til og med en liten vinkjeller.

HAGEN, TERRASSEN – OG SKOGEN DIN

Austerheimvegen 81 er lykken for deg som vil være ute i naturen. Fra spisestuen er det utgang til en herlig overbygget terrasse med skifer på dekke og direkte adkomst til hagen. Halvtaket gjør det mulig å nyte utelivet selv om det regner, og uteområdet er godt beskyttet mot nordavinden. På tomta har du også små fine bed nærmest over alt, et lite drivhus oppi
skråningen og til og med din egen lille skog! Gull for unger som vil klatre og bygge hytte mens foreldrene følger med fra terrassen. På de fineste sommerkveldene rusler hele familien kanskje opp til “solnedgangsplassen”, den lille plattingen i skogen som er bygget nettopp for å kunne nyte de aller
siste solstrålene.

Velkommen til visning i Austerheimvegen 81 – husk å se etter
flaggstanga!

Vil du se mer av Austerheimvegen 81?