Eneboligen som er så god å bo i

Tekst: Linda Gudmestad, Apriil. Foto: Svein Ove Andersen
 

Det er mange kvaliteter å merke seg når man kikker etter et nytt hjem. Utsikt, for eksempel. Fint lys, kanskje. Nok plass til flokken din. Nærhet til byen og butikken. Men det aller viktigste, det som gjør at et hus kjennes godt å tilbringe hverdagene sine i, det er ikke så lett å kikke etter. Likevel er det den opplevelsen dagens eier trekker frem, når de blir spurt om hva som er det aller beste med eneboligen i Bergliveien.

DEILIG MORGEN

“Vi står opp om morgenen. Fyrer opp i grua på kjøkkenet, før vi går på badet. Så setter vi oss ved kjøkkenbordet, leser avisa, drikker kaffe og starter dagen.” Etter en runde i huset, aner du kvalitetene: Panoramautsikt – fra Lifjell i øst til Vigdel fort i vest. Flere stuer og oppholdsrom, tre soverom og to store bad, blant annet. Terrasse, balkong og takterrasse – og en atmosfære av fred og ro, lys og luft, kvalitet og nøye gjennomtenkte detaljer.

NÆRT SAMARBEID MED DYKTIGE FAGFOLK

Boligen er resultatet av et svært godt samarbeid mellom dagens eiere, arkitektene Haga & Grov og Byggmester Slyk & Espevik. Bestillingen var klar: Vi ønsker oss et “vinkelhus” med livsløpsstandard på grunnplanet, mest mulig lys inn og mest mulig sol og hage mot sør og vest. De fikk som bestilt.

På en fin dag danser lyset i smått og stort gjennom vinduer og dører over alt i huset. Når vinden rusker, sitter du lunt og godt beskyttet på uteplassen som har utgang direkte fra kjøkkenet. Kanskje fyrer du opp utepeisen? Arkitektene har blant annet tegnet Statoil sitt representasjonshus på Solastranden, og kjennere kan finne igjen signaturene deres flere steder. Kobberen på det vedlikeholdsfrie taket går igjen i små detaljer inne og ute. Huset er bygget i en kombinasjon av sibirsk lerk og rød tegl. Skiferen ute fortsetter inn i entreen og ut til terrassen.

PRAKTISK LØSNING!

Stua, kjøkkenet, det ene badet og det største soverommet ligger på ett plan, med inngang rett fra gata og ingen dørterskler noe sted. Vegg i vegg med kjøkkenet har du et praktisk grovkjøkken/vaskerom med inngang rett fra garasjen, stort kjølerom og fryseskap. Kjempepraktisk når bilen er full
av dagligvarer som skal inn.

Går du opp den elegante trappa fra lokale Meisland Trapp, finner du to ekstra soverom, husets andre bad med en deilig badstue, og en stor loftstue med fantastisk utsikt. Her oppe har du også utgang til balkongen og takterrassen. I kjelleren har du god lagringsplass, og et stort, uinnredet
rom med potensiale. Men det aller viktigste, det som gjør huset til et så veldig godt sted å være, det må du nesten oppleve selv.
Velkommen til visning i Bergliveien 35!

Vil du se mer av Bergliveien 35?