Spennende familiebolig i fredelig blindvei

Tekst: Apriil
Bilder: ED Foto

I 1906 kjøpte en familie fra Forsand en stor gård på landet i Stavanger. Da den eldste sønnen i familien giftet seg i 1922, ble det bygd et nytt hus for det nygifte paret på gården. Der skapte de det gode liv, først for barna sine, så for etterkommerne deres. I dag kaller vi landet for Eiganes. Vi sykler til byen på fem minutter, vi har barnehage, skole og alt av butikker like ved, og den rette kjøperen kan glede seg til å bli en del av historien når det stolte huset med alle fortellingene i veggene nå skal videre til en ny familie. Eller kanskje to?

Dr. Eyes gate 21 ligger fredelig, men likevel sentralt plassert, like bak Mosvannet og Madlaveien.

Den gode beliggenheten og det spennende huset med den store tomta gjør dette til en sjelden mulighet for deg som vil være med å forvalte Europas største trehusbebyggelse. 

ET VELL AV MULIGHETER

Huset besto opprinnelig av 3 etasjer: Kjeller, hovedetasje og loft. På femtitallet ble huset hevet og en ekstra etasje ble tilført for å gjøre eneboligen om til generasjonsbolig. 

Dermed har du i dag en stor stue, kjøkken, bad og soverom i både første og andre etasje. Nye eiere kan bo godt med denne løsningen, de kan endre romløsningen slik at oppholdssonene blir liggende i første etasje og soveromsfløyen i andre, eller de kan bygge et utvendig trappehus og tilbakeføre delingen til horisontaldelt tomannsbolig. For eksempel. Dette er et hus med svært mange muligheter. 

På toppen har du et stort loft med blant annet to soverom. I dag fungerer denne etasjen først og fremst som lagringsplass, men den kan like gjerne åpnes opp og bli en stor loftstue. I den romslige kjelleren har dere god plass til både verksted, vaskerom, matbod og lagring.

Den store hagen er et kapittel for seg selv: I dag er huset omgitt av en svær plen, blomstrende busker og trær – et mekka for unger, både da og nå. 

Boligen er vernet, og dagens eiere har derfor hatt tett dialog med byantikvaren i forbindelse med salget. Hun er tydelig på at det finnes svært spennende muligheter for nytenkning og endringer og tilpasninger til dagens gode liv, og vil mer enn gjerne bistå i prosessen med å ta vare på denne spesielle boligen, slik at den kan glede nye generasjoner også de neste hundre årene.

Velkommen til visning i Dr. Eyes gate 21!