Huset med den hemmelige hagen!

Tekst: Linda Gudmestad, Apriil. Foto: Svein Ove Andersen
 

Midt i Gamle Stavanger ligger det et helt spesielt sted, som du sannsynligvis aldri har sett: Nabolagets kanskje best skjermede hage, med eplehekk, springvann, nydelig utsikt over Vågen og sol fra grytidlig utefrokost til sene sommerkvelder.

SOLRIK HAGE

Tidligere sto det en lagerbygning like ved Øvre Strandgate 63. Denne ble revet, og aldri erstattet. Dermed kan eierne av det lille huset glede seg over en skjermet og solrik hage, en sjeldenhet i et boligstrøk preget av tett bebyggelse og små, skyggefylte bakgårder.

SJØUTSIKT FRA BADEKARET

Apropos lite hus – det er en sannhet med modifikasjoner. Øvre Strandgate 63 er sjeldent godt utnyttet, og rommer mye, mye mer enn antall kvadratmeter antyder. I den fullt innredede kjelleren har du soverom, praktisk walk in-closet, dusj og toalett, ja til og med et eget lite vaskerom og en bitteliten kjøkkenkrok med utgang til hagen. For ikke å glemme varme i alle gulv, bod og ellers god lagringsplass i alle kriker og kroker. En etasje opp har du hovedoppholdsrommet, med god plass til stue og spisestue. Fra kjøkkenet tar du kaffen, frokosten eller middagen med deg rett ut i den deilige hagen.

I husets andre etasje har du en koselig loftstue som enkelt kan gjøres om til et ekstra soverom hvis du har behov for det. I denne etasjen ligger også det andre badet, hvor du kan synke ned i badekaret og nyte utsikten av himmel, hav og folkeliv i Vågen uten at noen ser deg.

SLAPP AV: DU MÅ IKKE HA GRØNNE FINGRE

De flere titalls pottene som til sammen skaper det utrolige blomsterhavet i hagen i dag, er et resultat av at dagens eiere elsker å grave i jorda. Er du mer av den makelige sorten, kan du fint lene deg tilbake og stole på naturen og de mange staudene som hvert år vokser opp av bedene helt av seg selv
– fint får du det uansett. Her har du sol fra seks om morgenen til åtte om kvelden på fine sommerdager, og kommer det en varm regnskur er det bare til å sette seg under markisen. Selv om boligen ligger midt i Stavanger sentrum, er det et fredelig sted å bo, med et godt, sosialt fellesskap, ifølge
dagens eiere. Når du bor i gåavstand til alt, blir bilen fort overflødig, og skal du ut av sentrum, er du bare noen minutter unna jernbanen eller busstasjonen. Eller hvorfor ikke hoppe på en av de populære bysyklene?

Velkommen til visning i Øvre Strandgate 63!

Vil du se mer av Øvre Strandgate 63?