Smart og urbant på brygga

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil
Foto/illustrasjoner: Hilde M. Dalman, Apriil og EVE Images
 

Leilighetene i populære Paradis Brygge er nesten utsolgt. Nå starter salget av byggetrinn 2: fire nye leilighetsbygg til deg som ønsker “Compact Living” og en enklere hverdag. 

Boligtrenden endres. Folk bor på mindre, smartere areal med lettstelte, godt utnyttede boliger, og i metropoler som New York og London ser vi at konseptet «Compact Living» brer seg: Et konsept som handler om å få mest mulig ut av hver kvadratmeter. Nå kommer «Compact Living» også til Stavanger og brygga i Paradis.

Arealeffektivt

– Vi har lenge merket en etterspørsel fra folk som vil bo på mindre areal. En del har hytte i Sirdal eller på Sørlandet, og leilighet i Spania. Da blir det mye å vedlikeholde, sier prosjektsjef Unn-Iren Kvanvik Salmelid i Solon Eiendom, som bygger ut Paradis Brygge sammen med Bane Nor Eiendom og K2 Bolig. Hun har akkurat slått av en prat med noen beboere i boligprosjektet. De er svært fornøyde med den nye boligen. 

– Vi har inntrykk av at folk generelt er godt fornøyde med leilighetene sine. Det er selvfølgelig veldig kjekt for oss å høre, sier hun, som bare har sju leiligheter igjen i den første fasen på totalt 133 leiligheter.

Paradis Brygge ligger like sør for den indre bykjernen i Stavanger og midt mellom bydelene Våland og Storhaug. Her kan du bo ved innseilingen til Hillevågsvannet – like i vannkanten. Kun en tursti skiller byggene fra sjøen. I alt består Paradis Brygge av 11 småblokker med rundt 250 leiligheter.

Urbant og aktivt

Paradis Brygge handler om det nære. Bølgeskvulp. Sol.
En kajakk eller to i fellesbod i kjelleren. Det handler også om å være nær byen, rusle inn på et godt kvarter og ta buss eller tog tilbake hvis det blir ruskevær. Og det handler om en løpetur rundt Godalen eller en svømmetur i sjøen en varm sommerdag. 

– Paradis Brygge er en av de største salgssuksessene vi har hatt her i regionen. Det har vært stor interesse hele tiden, og vi har fått en god miks av beboere, sier eiendomsmegler Olav Kristensen i EiendomsMegler 1.

Grønt fokus

Byggetrinn 2 ligger i andre rekke mot sjøen og består av fire bygg. Leilighetene er mellom 40 og 73 kvadratmeter med egne, solrike balkonger. Beboerne vil også dele en stor, felles takterrasse med beplantning og nydelig utsikt. I tillegg blir det en egen gjestehybel i hvert bygg som kan lånes av besøkende. Det første bygget i byggetrinn 2 organiseres som borettslag med lave innskudd og gode finansieringsløsninger. Her får man altså svært lave bokostnader.

Arealet i leilighetene er utnyttet på en smart måte med færre, men større rom som gir en god fleksibilitet. I tillegg har «Compact Living» et viktig grønt fokus. En mindre leilighet sentralt plassert har en lavere miljøpåvirkning enn større eneboliger utenfor bykjernen: lav arealbelastning per innbygger, flere som deler på fellesgoder, lavere energiforbruk og redusert transportbehov, for å nevne noe.

– Det er god respons på byggetrinn 2 allerede, sier Kristensen. Her kommer kjøperne til ferdig dekket bord med opparbeidede uteområder og ferdig strandpromenaden langs sjøen. Det ser rett og slett idyllisk ut, smiler han.

Mulig for mange

– Dette er et veldig godt tilskudd til eksisterende bebyggelse. Mens de andre byggene har større leiligheter, blir disse mer kompakte og bedre tilpasset flere kjøpergrupper. Vi håper at flere unge førstegangsetablerere vil se på dette, slik at vi får en god aldersspredning i boligene. De passer også veldig godt for voksne som vil nedskalere. Jeg gleder meg til å kunne tilby denne leilighetstypen, sier Kvanvik Salmelid.

Byggingen av trinn 2 er i gang i slutten av året, og går alt etter planen står boligene ferdige i 2022/2023.

PARADIS BRYGGE

• Totalt 11 bygg med ca. 250 leiligheter.

• Bygges ut av Solon Eiendom, Bane Nor Eiendom og K2 Bolig.

• De første beboerne flyttet inn juni 2019.

• Salgstart byggetrinn 2 før sommeren 2021.

• Byggestart vinteren 2021.

Vil du vite mer om prosjektet?

Ring Olav Kristensen, tlf: 900 86 442 eller Leiv Inge Stokka, tlf. 952 10 773