En samlet gjeng på Karmøy

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil
Foto: Line Møllerhaug
Det er bare en korridor og en dør som skiller bank og megler på kontoret i Kopervik. Her får en god rådgivning i viktige faser i livet. For kundene er det godt å ha alt samlet under ett tak, mener Vivian Steensnæs, avdelingsleder i EiendomsMegler 1 Karmøy.

LOKALE MEGLERE

Det siste året har EiendomsMegler 1 styrket laget på Karmøy. Hele tre lokale meglere jobber nå på kontoret i Kopervik, alle født og oppvokst på øya.
– Vi har bodd litt ulike steder på øya og har derfor et veldig godt og bredt nettverk, forteller Vivian Steensnæs i EiendomsMegler 1.

 

Eiendomsmegler Stein Gunnar Døsen er fra Kopervik og selger godt på Karmøy. Det samme er Vivian Steensnæs, som er født og oppvokst her. I januar begynte også Kristen Brekke som eiendomsmegler på kontoret. Han er oppvokst lengre nord på øya og har meglet i 19 år. Det gjør at de tre vet hvor det er flest barnefamilier, hvor du finner snarveien til
butikken, hvor du skal gå for å nyte sjøutsikt i fred og hvor fisken napper best. De vet selvsagt også om alle boligene som er til salgs på Karmøy, og
hvem som passer best til å kjøpe dem.

– Det er viktig at vi har god lokalkunnskap. Kundene våre skal vite at vi kan jobben vår og kjenner området vi selger i. Vi server et stort geografisk område, og da hjelper det at vi alle har en sterk, personlig tilknytning og et godt nettverk, sier Steensnæs.

SAMARBEID MED BANKEN

Sammen med SpareBank1 SR-Bank har meglerne funnet god rytme. Samlokalisering er løsningen på et godt og nært samarbeid, mener banksjef Torbjørn Lindtveit i bankens lokalkontor på Karmøy.

– Med en umiddelbar nærhet mellom megler og finansrådgiver har vi mulighet til å snu oss rundt og hjelpe kundene raskt. Noen ganger oppstår det ekstraordinære situasjoner som krever at vi løser det fort. Da hjelper det med en eiendomsmegler rett over gangen.

– På samme måte er det godt for oss å vite at bankrådgiverne sitter klar for å hjelpe, og vet hva som er for salg. Det blir lettere å finne gode
løsninger for kundene våre, enten de trenger finansiering eller andre tjenester, nikker Steensnæs.

Samspillet mellom bank og megler er tett på Karmøy. Kundene får i pose og sekk, mener de to, som har stort utbytte av hverandre.

– Hvis jeg har en bankkunde som skal selge boligen, så vet jeg at vi har gode meglere som jeg kan sende kunden til. Vi går bare over gangen og
bestiller tid til befaring. Det blir effektivt for kunden, sier Lindtveit.

GODT BOLIGMARKED

Det er gode tider på Karmøy om dagen. Boligmarkedet går bedre enn på flere år, og både bank og megler merker oppgangen.

– Boligene selges stort sett raskere enn før korona, og nå som vi har påmelding til visninger ser vi at interessentene er mer seriøse og bedre forberedt. Det er lenge siden vi har hatt denne omsetningshastigheten på Karmøy som vi ser nå, sier Steensnæs.

– I fjor lånte folk penger til båt og oppussing. Nå vil de ha finansiering til bolig. Det er en markant endring. Samtidig ser vi at Haugalandet er attraktivt for mange unge, som velger å flytte hjem, legger Lindtveit til.
Pandemien har vist oss at vi ikke trenger å bo midt i en by for å ha en spennende jobb, og her får en mye hus for pengene. Hjemmet vårt er nok blitt viktigere for oss i den tiden vi har vært inne i, sier Steensnæs i EiendomsMegler 1.

Skal du selge bolig?

Vi er klar for å hjelpe deg!