Hav, himmel og harmoni

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil
Foto: Joakim Bjerk AS
Når detaljene stemmer, terrassene er plassert etter solen og utsikten holder deg fast ved vinduet, ja, da vet du at du må se mer. Hvis du aldri har vært på Vigrestad, er det nå du bør ta den turen.

ET HUS MED LIV OG RØRE

Er det ikke deilig når arkitekturen er tilpasset landskapet, når interiør, farger og små detaljer treffer deg i hjertet og når vinduer, parklignende hage og utsikt mot hav og himmel gjør deg stolt av å bo på Jæren?

Eneboligen som nå er til salgs på Vigrestad er virkelig verdt et besøk. Boligen er bygget for en stor familie og er klar for liv og røre. Her er alt tilrettelagt for ulike aldersgrupper, som at småbarnsfamilien blir flere, ungdommer trenger egne soner til venner og privatliv eller eldre foreldre vil ta én etasje i bruk og ha resten til barn og barnebarn. Med mulighet for hele 6 soverom og luftige, åpne løsninger vil huset knytte familien sammen.

Havutsikt og vakre tur- og rekreasjonsområder var noe av det dagens eier falt for da hun kjøpte tomta i 2009. Sammen med arkitektene hos Helen & Hard gikk hun gjennom stil og løsninger og tok seg god tid. Det ble full
klaff! Tre år senere sto drømmehuset ferdig, og resultatet er en opplevelse for alle som har sans for gjennomført moderne design og arkitektur. Eieren har lagt opp til en tidløs varm stil, som er like moderne nå som da. Med innslag av naturelementer, varme farger og design, løfter stilen også inntrykket inne. På de lange turene langs Brusand-stranda, har hun funnet driv fra havet som er blitt en del av interiøret. Blant annet er en tømmerstokk forvandlet til en benk, mens en annen er blitt understell til et lite bord.

UTSIKT OG FRED

Fra inngangen går du inn i et åpent rom, husets store allrom. Her har kjøkkenet kontakt med terrasse, uteområde, tv-stue, takterrasse og spisestue, og 24 gjester kan enkelt sette seg rundt et langbord til fest og feiring. Familien ser sjøen fra alle etasjene og har full kontroll på båtene som kjører forbi.

En eiketrapp opp i andre etasje viser vei til takterrassen med sjøutsikt, fred og ro. Her nyter familien de fineste dagene og trekker seg inn mellom levegg og tak hvis vinden tar i. Alle rom har vannbåren varme og eikeparkett eller fliser. Med dobbel garasje og boder på rekke og rad, går eierne også tørskodd inn i huset.

 

GODT STED Å VOKSE OPP

Vigrestad er et godt tettsted å vokse opp, mener eieren, som selv har bodd det meste av livet i bygda. Her kan barna kose seg med surfing, kiting, sykling, speider, korps, kor eller organisert trening i Vigrestad IL, mens sykkelturen til stranda tar under ti minutter. I tillegg til de vakre
strendene, ligger også skogen med sykkelterrengløyper og lysløype like nedenfor huset. Det står også elsykler ved feltet som kan leveres ved toget, for de som reiser videre til Egersund eller andre vei mot Bryne, Sandnes
eller Stavanger. Lekeparken som grenser til eiendommen er
gatas samlingssted. Her bygges nye vennskap over en kaffekopp eller en rutsjebane, og gjør det lettere for tilflyttere å bli fort kjent.

Denne boligen er for deg som elsker Jæren, for deg som helst vil ha stranda for deg selv en varm sommerdag og for deg som bruker havutsikt som rekreasjon.
Velkommen til Vigrestad og Stokkalandshadlet 9!

Se mer av STOKKALANDSHADLET 9?