Bjørndalsskogen borettslag

–Vårt slagord stemmer på en prikk

I Bjørndalsskogen borettslag har naboene et godt sted å bo. Med på kjøpet har de også fått pizza og beitende kronhjort.

Tekst/Foto: Linn Merete Rognø, Apriil

 

Lyderhorn, Kanadaskogen, Haakonsvern, Kiwi, Vestkanten storsenter, skoler, barnehager, lekeplasser og hyppige bussavganger: Rammen rundt Bjørndalsskogen borettslag er både landlig og urban, og slik er det også i selve borettslaget.

Her finner du nemlig terrasseblokker og småhus i skjønn forening med pizzeria og beitende hjort.

– Vi har det meste her

Frank Nilsen (52) kikker utover et stort, kupert grøntareale i borettslaget. Her er fremdeles frodig selv om sommeren for lengst er over. Vi har det meste her, sier han. Nilsen er opprinnelig fra Salhus, men flyttet til Laksevåg og Bjørndalsskogen i 2015, hvor han har vært styreleder siden 2020.

– Jeg kom hit for å bo sentralt og landlig både med tanke på skole og jobb, sier han. Småhusene setter et spesielt preg på borettslaget, og Bjørndalsskogen er delt opp i fire områder. Område én består av blokkleiligheter på størrelse fra 44-110 kvadratmeter, med romslige plante-terrasser. Områdene to, tre og fire består av rekkehus og tomannsboliger på rundt 110 kvadratmeter med hver sin lille hage og platting. Trygge gangveier og småhekker deler de ulike byggefeltene. 

Nilsen bor selv i et av småhusene på område to.  For min del er det å bo i småhus en god kombinasjon av å ha noe for meg selv og samtidig kjenne på den tryggheten ved å ha noe felles i et større borettslag, sier han. Det har skjedd mye i Bjørndalsskogen de siste fem årene. Blokkene er renovert, småhusene på område fire er nylig pusset opp, mens boligene på område to og tre er under oppussing. 

- Fantastisk uteområde

Hin dagen satt jeg og noen andre utenfor her og pratet, da kom det plutselig en svær kronhjort opp fra skogen og begynte å beite på plenen. Nilsen ler og peker mot høyden bak lekeplassen. Sjøforsvarets hovedbase, Haakonsvern, ligger like i nærheten. Det er et fredet område, så det går mange hjort her. Et nydelig sted å gå tur, med flere stier ned til sjøen, sier 52-åringen videre. 

I tillegg til beitende hjort, finner du også en egen pizzeria på tomten til borettslaget. Og en kommunal barnehage. Vi har et fantastisk uteområde. Bjørndalsskogen er ideelt for småbarnsfamilier, mener Nilsen; trygge gater uten trafikk, fredelig men sosialt med korte avstander til det som trengs av skole, barnehage, lekeplasser og butikker.

Småskolen ligger rett her borte, ungene trenger ikke å gå ut i bilveien en gang for å komme seg dit. Og så tar det bare fem minutter å gå til Kiwi og Rema 1000, sier han. De fem styremedlemmene har brukt mye tid på å legge til rette for et godt miljø for barn og unge. På hele området er det bygget lekeplasser tilpasset ulike aldersgrupper. 

Vi holder på med å utbedre lekeplassene. Noen er ferdig andre påbegynt og de siste tas i 2022. En lekeplass blir tilpasset barselgrupper, en annen er tilrettelagt med zipline for litt større barn, så får vi en annen med gapahuk til barneskolebarn, og en til enda større barn hvor vi blant annet har laget et stort sjakkbrett. 

«Et godt sted å bo»

For barna passer også et miljøutvalg på å arrangere samlinger gjennom året: Juletrefest og julegrantenning, påskeeggjakt, 17.mai-tog og halloweenfest. Av og til får de voksne naboene være med på moro som er skreddersydd for dem.

Personlig syns jeg det var veldig kjekt da vi hadde oktoberfest og en kveld med ølsmaking, det er gode minner. Så har vi også hatt fotballturnering i ballbingen vår, forteller Nilsen. De aller eldste i borettslaget har en Vi over 60-gruppe som av og til reiser på turer sammen. Det er veldig positivt å bo i et borettslag når man er eldre. Da er sjansen mindre for at man føler seg ensom, som man kanskje kan på sine eldre dager, sier styrelederen videre. Det flytter selvsagt nye beboere til Bjørndalsskogen med jevne mellomrom, men også flere tidligere beboere velger å komme tilbake igjen til sitt gamle borettslag.

 – Jeg kjenner en av beboerne som er født og oppvokst her. Hun flyttet herfra, utdannet seg, fikk jobb og familie og flyttet tilbake hit til en blokkleilighet. Nå skal hun overta farens småhus, sier Nilsen og forteller videre: – Noen andre bodde i en av blokkleilighetene, fikk barn og behov for å flytte til noe større. Men i stedet for å flytte langt av gårde, kjøpte de et småhus her i borettslaget fordi de trives så godt. Mye tyder på at mange synes det er kjekt å bo her, mener styrelederen.

Vårt slagord stemmer på en prikk: «Et godt sted å bo». Og det er det virkelig.

Selge bolig?

Kontakt en av våre dyktige eiendomsmeglere!

Vil du vite mer om BOB-fordelene?