Kjøp nå, før bybanen kommer!

Tekst: Apriil

Foto: Truls Bakken / EiendomsMegler 1

Ikke la deg lure av oslodialekten: Hjertet til eiendomsmegler Thomas Wahl ligger trygt plassert i Fyllingsdalen. Han selger boliger der, og han bor selv i den populære dalen på 11. året. En ekte nabolagsmegler, med andre ord. Som veldig gjerne vil framsnakke nærmiljøet sitt. Men først litt om hvorfor Thomas anbefaler borettslag minst like varmt.

– Egentlig er det ganske enkelt, sier han: – Hva foretrekker du hvis noe skulle skje? Å stå alene med ansvaret, eller være flere som deler utgiftene og ordner opp sammen?

Borettslag er en boform som gir trygghet, spesielt for en førstegangskjøper uten en stor vedlikeholdsbuffer eller en senior som har flyttet ut av eneboligen for å slippe å tenke på klipping av plen eller utvendig vedlikehold.

Velg en megler som har erfaring med borettslag

Samtidig er det å selge en borettslagsbolig litt annerledes enn det å selge en selveierbolig. Thomas forklarer: – Det er kjempeviktig at potensielle kjøpere får en god forståelse for alle fordelene med området, boligen og borettslaget som boligen er en del av. Skal du selge bolig i et borettslag eller sameie, anbefaler jeg sterkt å velge en erfaren megler med spesielt god kompetanse på akkurat det, sier Thomas. 

– Heldigvis ser vi at kunnskapen om borettslag og sameier øker, ikke bare blant meglerne, men også hos kjøperne. Folk setter seg inn i hvordan det er å bo på denne måten, og klarer dermed bedre å vurdere hva som er riktig for dem.

Velger du i tillegg  en megler som faktisk er genuint glad i området han eller hun selger boliger i, da smitter selvsagt den begeistringen  over på visning, sier han og smiler.

 

Nye generasjoner flytter inn

Akkurat nå skjer det et skifte over hele landet, hvor nye generasjoner overtar boligene fra de første som flyttet inn på syttitallet, da flesteparten av borettslagene ble etablert.

 – De nye generasjonene har med seg nye måter å tenke på, og gjerne enklere, mer digitale løsninger for å skape gode fellesskap. Dermed er fordommene som noen har om rigide regler og sære styreledere, i ferd med å bli akkurat det: Utdaterte fordommer.

Og det er ikke bare menneskene som bor der som endres, det samme gjelder boligene:

– Ta Fyllingsdalen, for eksempel, sier Thomas: Der skjer det en stor utvikling akkurat nå. Borettslagene vil renoveres i tiden som kommer, og det vil også med stor sannsynlighet bygges flere nye boliger, ikke minst i området rundt Oasen. Det kommer gang- og sykkelstier som gjør at du kan spasere helt inn til Bergen sentrum om du vil, og sist, men ikke minst: Bybanen står klar i dalen i november. Dermed er det ikke tvil om at de som vurderer å kjøpe bolig i Fyllingsdalen, bør være tidlig ute og ikke nøle for lenge, for disse mulighetene kan være vekk før du vet ordet  av det.

– Fyllingsdalen er en av bydelene i Bergen med størst ansamling av BOB-borettslag, sier Thomas. – Som medlem har du med andre ord alle muligheter til å gjøre et veldig godt kjøp akkurat nå. Skal du selge en bolig, er det jo verd å nevne de 12 000 kronene du sparer hvis du velger en megler fra EiendomsMegler 1. Vi har også salgsgaranti, avslutter Thomas: Får vi ikke solgt boligen din, betaler du oss ikke ett øre.

Les mer om EiendomsMegler 1-rabatten du får som BOB-medlem 

Selge bolig?

Kontakt en av våre dyktige eiendomsmeglere!

Vil du vite mer om BOB-fordelene?