Hundeentusiasten Edgar har ledet borettslaget i 35 år

Tekst/Foto: Linn Mevold, Apriil
 

Edgar Waag er en nabo av de sjeldne. Den engasjerte hundeelskeren har ledet Sandslihaugen borettslag siden det ble bygget i 1985. Det har verken han eller naboene tenkt at han skal slutte med!

ET GODT STED Å BO

Han møter oss ved den koselige inngangen til enderekkehuset. Edgar Waag er ikke alene. To hvite, små firbeinte, bjeffer av glede over å få besøk. Ekstra mye da nabojentene sykler forbi. Tohjulingene slenges i bakken og jentene spør pent om å få klappe hundene. - Vi har blitt værende her fordi det er et godt sted å bo, for både mennesker og dyr, forteller Edgar Waag.

SENTRALT PÅ SANDSLI

Vi befinner oss sentralt på Sandsli i Bergen, bare en kort rusletur fra Bybanestoppet på Sandslimarka. Området transformeres fra å være preget av næringsbygg, til å huse flere moderne boligblokker. Men Sandslimarka har vært et godt sted å bo lenge. Da boligbyggelaget BOB bygget Sandslihaugen borettslag i 1985, var Edgar Waag og konen raske.

- Vi bodde i blokk i Bjørndalsskogen, men ville heller ha rekkehus. Romfordelingen med stue og terrasse i første etasje passer oss perfekt, sier Waag.

 

Vil du vite mer om BOB-fordelene?

STYRELEDER SIDEN BYGGESTART

Han ble leder i interimstyret allerede før de flyttet inn. Da som kontaktperson mot utbyggeren BOB. – Det var veldig spennende å følge byggeprosessen. Så flyttet vi inn og opplevde et veldig godt samhold her, forteller Waag. Han mimrer tilbake om santkhans-fester som varte til langt på natt, og dugnader med latter over malingsspannene. Sistnevnte er noe han savner. Nå vil beboerne helst leie inn arbeidskraft til vedlikehold som maling og plenklipping.  

 

– I begynnelsen var det artig å være styreleder, så ble det rutine. Nå sier de bare “Edgar fikser!”. Den tidligere lagersjefen er ikke blitt arbeidsledig i pensjonstiden. I tillegg til styrevervet i borettslaget, er han leder i to hundeklubber. Den ene har han vært med på å bygge opp.

NÆR FLESLAND

Han tar oss med rundt på de to tunene som er rammen for Sandslihaugen borettslag. Rundt en felles lekeplass ligger rekkehusene som har koselige uteplasser. Vi har ikke gått mer enn to meter før Edgar Waag roper “Hallaien, Frode, e du hjemme?”

Ute på tunet står Frode Hope, som også er en veteran i borettslaget, og vasker bilen. Gjensynsgleden er tydelig. “Kor har du vært - vi har savnet dåkkar!”, sier Waag. Han får høre om familieturen. Det er lett å kjenne på varmen i dette nabolaget.

– Det er kjempebra å bo her. Vi har tenkt noen ganger på å flytte i leilighet, men hvor skulle det vært, spør Frode Hope.

Han og konen har bodd her siden 1987. Nærheten til arbeidsplassen på Bergen Lufthavn Flesland er fortsatt en god grunn til å bli. Flagget vaier på nabohuset og de to gode naboene forteller at det er på grunn av en bursdag. Det er tradisjon å flagge da, må vite.

 

REKORDPRISER

Edgar Waag går videre på kjente stier. Langs dem ligger de 30 rekkehusene. Forbi grønnsakshagen som de har fått støtte til fra Bergen kommune. Som Waag ofte vanner. Videre til nabotunet der asfalten er full av sjarmerende skolekritt-tegninger.

– Her er huset der det ble satt prisrekord!

Hagen utenfor rekkehuset som styrelederen peker på, skiller seg ut med å være ekstra stilfull. Nye møbler og ekstra flott gressplen. Det er ikke uten grunn. Her har det akkurat vært boligvisninger som endte med salgsrekord i borettslaget.  Et par i femtiårene flytter snart inn i huset til 5,250 millioner kroner. Styrelederen er tydelig stolt over rekorden. Han forteller om jevnlig vedlikehold av rekkehusene, slik at de har greid å holde felleskostnadene nede.

– Det var veldig kjekt med prisrekorden! Men neste gang håper vi det kommer en ny barnefamilie hit. Slik at vi kan få enda flere med på sankthansfestene igjen, slik som før!

Selge bolig?

Vi hjelper deg gjerne.

Vil du vite mer om BOB-fordelene?