– Et boligvalg for barna.

Tekst/Foto: Susann Hellesnes, Apriil
 

 

– Det har vært en fin reise å være med på

Funkisbolig var selve beskrivelsen for prosjektet i Harald Sæveruds Veg. Kjent for sin karakteristiske arkitektur, røk alle leilighetene i Harald Sæveruds veg på under to timer da boligene først ble lagt ut for salg i 2005. Takket være forkjøpsretten fra sitt BOB-medlemskap, som lenge hadde ligget ubrukt, fikk Jens og familien mulighet til å bli blant de første beboerne som flyttet inn da prosjektet var nytt. Per dags dato selges det i snitt én bolig i året. Mye tyder på at dette ikke er et sted man ønsker å flytte fra med det første. 

Det er mange barn som er vokst opp her, og Jens har sett de samme barna som ble trillet i barnevogn mellom husene, nå komme kjørende inn på tunet i egne biler.

  – Noen er til og med begynt å bli så voksne at de har jobber. Det har vært en fin reise å være med på, sier Jens.

Han tar oss med på sin daglige joggetur. I skogen rundt Siljustølen har han en fast rute, som leder inn til en stor dam. Her har han nylig møtt på en mandarinand, som ifølge Jens umulig kan høre hjemme her på Råstølen.

Godt sosialt miljø!

Vi passerer en stor og mektig julegran som for ordens skyld er en av byens største av sitt slag. Hele miljøet rundt Siljustølen er invitert på julegrantenning hver desember.

 – Vi har hatt mye sosialt i nabolaget her. Blant annet denne julegrantenningen. Vi feirer også merkedager som 17.mai, Luciadagen og Sankthans. Vi har en egen sosialkomite som står for disse arrangementene.

Selv sitter han i styret, som han også er engasjert leder for. Dermed har han en finger med i spillet på de fleste avgjørelser som skal tas rundt boligene i Harald Sæveruds veg. Han er spesielt fornøyd med lagånden.

– Det er ikke sånn at vi trenger å piske folk for å komme på dugnad her. Folk stiller opp, og man står aldri alene hvis det er noe som må gjøres, understreker han.

Det er satt av midler til lek og moro i budsjettene hvert eneste år. Det er ingen tvil om at trivsel står høyt i kurs i borettslaget.

 – Sankthansfeiringen er et eksempel. Det er sosialkomiteen som tar seg av alt av innkjøp. Vi handler for eksempel inn til en  sjørøverskatt som vi graver ned i skogen slik at barna kan finne den.