– Et boligvalg for barna.

Tekst/Foto: Susann Hellesnes, Apriil
 

 

For 15 år siden var det et trygt oppvekstmiljø for barna som sto øverst på prioriteringslisten. I dag har nærhet til bybane, natur, gode naboer og kulturtilbud gjort at Jens Andreas Kleppe og konen blir værende, selv etter at barna har blitt store. For den tidligere politimannen Jens Andreas er trygghet viktig. Kanskje ble det enda viktigere da han var småbarnsfar og så behov for å flytte familien på fire til et område som egnet seg enda bedre som oppvekstmiljø. Han og konen dro på visninger, men årene gikk. Det ble tydelig at boligkjøp ikke nødvendigvis var gjort i en håndvending. Likevel var han rask med å handle da det bød seg en mulighet i det som den gang var et helt nytt boligprosjekt i Harald Sæveruds veg. – Det hjalp at vi visste hva vi så etter. Vi kom fra en enebolig i Åsane, men nå ønsket vi en funkisbolig med fine oppvekstvilkår for barn og unge, forteller den tidligere politimannen.

– Det har vært en fin reise å være med på

Funkisbolig var selve beskrivelsen for prosjektet i Harald Sæveruds Veg. Kjent for sin karakteristiske arkitektur, røk alle leilighetene i Harald Sæveruds veg på under to timer da boligene først ble lagt ut for salg i 2005. Takket være forkjøpsretten fra sitt BOB-medlemskap, som lenge hadde ligget ubrukt, fikk Jens og familien mulighet til å bli blant de første beboerne som flyttet inn da prosjektet var nytt. Per dags dato selges det i snitt én bolig i året. Mye tyder på at dette ikke er et sted man ønsker å flytte fra med det første. 

Det er mange barn som er vokst opp her, og Jens har sett de samme barna som ble trillet i barnevogn mellom husene, nå komme kjørende inn på tunet i egne biler.

  – Noen er til og med begynt å bli så voksne at de har jobber. Det har vært en fin reise å være med på, sier Jens.

Han tar oss med på sin daglige joggetur. I skogen rundt Siljustølen har han en fast rute, som leder inn til en stor dam. Her har han nylig møtt på en mandarinand, som ifølge Jens umulig kan høre hjemme her på Råstølen.

– Den var så fargerik og flott i fjærene. Tror faktisk aldri jeg har sett noe lignende, fastslår Jens. På fritiden har han interessert seg for alt fra eiendom til musikk, men også kulturelt påfyll gir han et smil om munnen. At han skulle bli nærmeste nabo til et komponisthjem, som nå er en del av KODE-museene, hadde han derimot ikke trodd. – Det viste seg jo at hjemmet til Harald Sæverud ligger rett oppe i høgget her. Der er det blitt et stort museum, jeg tror nesten jeg må vise dere, forklarer den ivrige joggeren, og tar oss med videre innover i nabolaget.

Godt sosialt miljø!

Vi passerer en stor og mektig julegran som for ordens skyld er en av byens største av sitt slag. Hele miljøet rundt Siljustølen er invitert på julegrantenning hver desember.

 – Vi har hatt mye sosialt i nabolaget her. Blant annet denne julegrantenningen. Vi feirer også merkedager som 17.mai, Luciadagen og Sankthans. Vi har en egen sosialkomite som står for disse arrangementene.

Selv sitter han i styret, som han også er engasjert leder for. Dermed har han en finger med i spillet på de fleste avgjørelser som skal tas rundt boligene i Harald Sæveruds veg. Han er spesielt fornøyd med lagånden.

– Det er ikke sånn at vi trenger å piske folk for å komme på dugnad her. Folk stiller opp, og man står aldri alene hvis det er noe som må gjøres, understreker han.

Det er satt av midler til lek og moro i budsjettene hvert eneste år. Det er ingen tvil om at trivsel står høyt i kurs i borettslaget.

 – Sankthansfeiringen er et eksempel. Det er sosialkomiteen som tar seg av alt av innkjøp. Vi handler for eksempel inn til en  sjørøverskatt som vi graver ned i skogen slik at barna kan finne den.

 

Et område i vekst

På sjekklisten Jens og konen skrev tilbake i 2005 sto stikkord som moderne, godt oppvekstmiljø, kort vei til kollektivtrafikk og carport. Harald Sæveruds veg ticket alle boksene. – Det er liten tvil om at vi fant det vi så etter. I tillegg til flotte turmuligheter, er Råstølen og omegn et område i vekst. Nye restauranter har kommet til, det er treningsmuligheter, kunst og kultur og ikke minst Laguneparken, med alt av dens tilbud en kort kjøretur unna. For dem som liker å spille golf, ligger det en golfbane i nabolaget. Jens spiller ikke golf, men er åpen for å gjøre det i fremtiden. – Hvis lysten skulle melde seg er det flott å ikke måtte dra lenger enn ut i egen hage, ler han. Da han først flyttet hit var ikke bybanen bygget ennå. Nå, 15 år senere, er det ikke bare kommet bybane, men også restauranter og mandarinender til nærområdet ved Harald Sæveruds veg borettslag. Jens Andreas Kleppe er rett og slett imponert over hva det lille miljøet på Råstølen har å by på.

Vil du vite mer om BOB og alle fordelene?