Direktøren fra Randaberg

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil
Foto: Hilde M. Dalman, Apriil

Hun startet med ekstravakter på Viste Strandhotell, steg videre opp i gradene i Choice-kjeden og endte som driftsdirektør for alle Nordic Choice-hotellene i Norden. Nå styrer Laila Neverdahl (52)
EiendomsMegler 1 SR-Eiendom, den største megleren på Sørvestlandet

– Vi møtes på Ostehuset. Jeg vil gjerne støtte de jeg kjenner! Laila Neverdahl møter forberedt. Hun bestiller en kaffe før hun finner fram notatene på pc-en, klar for å fortelle litt om hvem den nye administrerende direktøren er, hva regionen får med henne ved roret og hva hun drømmer om for selskapet som hun nå tar over etter Knut Sirevåg. Først og fremst skal hun finjustere og spisse.

– Det er veldig spennende å komme til en så veldrevet organisasjon. Vi kan sammenligne EiendomsMegler 1 med toppidrett. Selskapet er ikke langt fra toppnivå. Vi har de beste meglerne, selger flest boliger og har alle forutsetninger for å lykkes framover. Med små justeringer blir vi excellent!

FRA RESEPSJONIST TIL DIREKTØR

Først litt om den erfarne dama fra Randaberg som hodejegerne overtalte til å bli ny SR-direktør. Hvorfor skulle hun forlate drømmejobben som en av Petter Stordalens nærmeste toppledere, driftsdirektør for alle Clarionhotellene i Norden og hundrevis av ansatte under seg? – Det er selvfølgelig litt skummelt å forlate en svært spennende jobb for noe helt annet. Jeg gikk noen runder med meg selv, men kjente veldig fort at dette var spennende. Jeg mener at jeg kan gjøre en forskjell, mens jeg selv utvikler meg og lærer mer. Jeg er veldig spent på hva året skal bringe og er utrolig stolt av den nye jobben min.

Det var ganske tilfeldig at hun begynte i reiselivet. Mens hun studerte ved Norsk Hotellhøgskole i Stavanger, jobbet hun på Viste Strandhotell og bidro med alt fra matlaging til servering og oppreiing av senger. Med små barn ville hun helst unngå kveldsjobbing, så hun gikk over til salg. – Det var ikke umiddelbart et godt valg, jeg følte meg ikke fortrolig med salgsjobben og var klar til å gi opp. Så fikk jeg heldigvis et kurs i salgsteknikk og knakk koden.

TOK OVER NORDEN

Hun ble etter hvert en dyktig selger, og ble overtalt til ny salgsjobb på Clarion Hotel Stavanger. I 2011 ble hun driftsdirektør for Clarion, og noen år senere også for det nye Clarion Hotel Air på Sola. Etterhvert kom Clarion Hotel Energy med på lista, før hun ble driftsdirektør for Choice-hotellene i Norge og til slutt for hele Norden.

– Det har vært en fantastisk reise, og jeg har lært enormt mye om både opp- og nedturer. Jeg har ledet gjennom kriser og gode tider og har opplevd både overkapasitet, og fallende marked. Litt som hotellverden, er kjøp og salg av bolig mye mer enn en transaksjon, mener Neverdal og mimrer tilbake til konfirmasjoner på hotellene, hvor ansatte klaget på stressede foreldre som helst ville pynte til fest flere dager i forveien. Jeg pleide å si at det er den viktigste dagen den familien har det året. Det skal vi ha respekt og forståelse for. På samme måte skal vi møte boligselgere og -kjøpere med respekt og forståelse for at de står i en utrolig viktig situasjon. I EiendomsMegler 1 formidler vi ikke bare boliger.
Vi formidler fortid og fremtid også.

NYTT ÅR, NYE BOLIGSALG

Den nye toppsjefen i EiendomsMegler 1 har store ambisjoner for selskapet. På nyåret starter hun med å legge ny strategi, og utvikling av ansatte er en av fanesakene hennes. – Noe av det jeg liker aller best er å ansette og utvikle mennesker. Det gir meg stor glede å se folk vokse og utvikle seg. Jeg kommer til å legge vekt på utvikling av ansatte, slik at de er rustet til å nå sine mål. EiendomsMegler 1 skal gå fra å være en fysisk eiendomsmegler til en digital megler med fysisk fotavtrykk. Jeg er opptatt av at alle ansatte føler seg sett, har muligheten til å nå sitt potensial og at de gleder seg til å komme på jobb. Vi skal alltid ha et mål om å bli så gode som vi bare kan, og jeg er veldig klar for å løfte laget enda mer.

Vurderer du å selge bolig?