Et nytt år i høyden over Stokkavannet

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil
Foto: Eivind Dirdal

Fredelig og stille, litt hevet over omgivelsene, ligger denne flotte eneboligen og venter på en ny familie. Ta gjerne med en stor gjeng. Her er det plass til mange.

I Spurvekroken parkerer du bilen etter en travel dag og la den stå i garasjen til dagen etter. For her er ettermiddagslivet enkelt med barnas fritidsaktiviteter like rundt dørene. Det eneste du trenger er å kle på deg og rusle ned og se fotball, håndball, tennis, skøyter, hockey, turn eller speiderne. Etterpå slår dere følge hjem for litt kveldsmat.

STILLE BLINDGATE

 

Det er nå 20 år siden ekteparet falt for den fine eiendommen i en stille blindgate i Sandal. Med Stokkavannet like nedenfor huset, er løpeturen gjort på under en time. Søndagsturen med små barn og besteforeldre kan ta hele dagen, og Bamsebakken venter på kjelker og akebrett så fort det er nok snø. Det er også her barna lærer å stå på skøyter og bader fra
stranda og ungdommene samles ved pumpehuset når de blir større.

Selve boligen er romslig, praktisk og velstelt og inneholder uendelig med lagringsplass, mange soverom og stor oppholdsplass til besøk av gode venner. Første etasje er husets hovedetasje. I biinngangen henger du av deg jakke og sko og hiver treningsklærne på vaskerommet vegg i vegg. Videre fra gangen går du inn i allrommet, der kjøkken og en liten stue utgjør familiens samlingssted. Her er det også dør ut til terrasse, grilling og sol fra morgen til kveld.

En vinkelstue åpner for ulike soner, med god plass til spisestue, hjørnesofa foran TV-en og lesetid i godstolen. Størrelsen i hovedetasjen gjør at du aldri trenger å leie selskapslokaler. Bor du her, blir alle familiefester arrangert hjemme, enten dere feirer konfirmasjon eller rundt tall.

LAGRING OG ORDEN

 

Andre etasje inneholder fire soverom og et stort bad, mens hovedsoverommet har eget garderoberom. Rot er aldri et problem i Spurvekroken. Her er det tenkt lagringsplass i alle rom, med skyvedørsgarderober og skap som går i ett med veggene.

Klesvasken er også enkel når du slipper skittentøyet ned i en sjakt før det lander i korgen på vaskerommet nede. Underetasjen er ungdommens fristed. Her er det plass til venner og kjærester, PlayStation og Lan og biljardkonkurranse for de som tør. Denne etasjen har også vært utleid tidligere og kan enkelt gjøres om til utleiedel mens barna er små.

FRED OG RO

 

I det etablerte nabolaget vil en ny familie føle seg trygg. Barnehager, barneskoler, ungdomsskole og videregående er i kort gåavstand fra boligen, og i nabolaget bor unge og eldre om hverandre. Med skog og friområde like bak huset, er det også lett å rope de små inn til middag. Inviter venner i den deilige hagen, eller trekk deg tilbake i fred og ro på terrassen uten innsyn. Huset er klar for innflytting.

Se mer av boligen!