Selskaper søker utleieboliger

Har du en ledig bolig som du gjerne vil leie ut til firmaer? Ta kontakt så fort som mulig, sier Nina Byberg i EiendomsMegler 1 Boligutleie. Internasjonale leietakere er på vei.

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil. Foto: Shutterstock 

GLADMELDING!

– Dette er en gladmelding til regionen! De største oljeselskapene
varsler at de har folk på vent som skal flytte til Stavanger for å jobbe. Selskapene trenger både leiligheter, rekkehus og større eneboliger til sine ansatte og familiene deres, sier leder for EiendomsMegler 1 Boligutleie, Nina C. Byberg.

 

– Vi holder på å legge ferdig kabalen, men har allerede navn på familier som venter på å komme til Norge for å jobbe og gå på skole. Vi har en del boliger klar, men trenger mange flere, fortsetter hun. Langvarige firmakunder er interessant for de fleste boligutleiere. For å få disse leietakerne, er det viktig med god standard på boligen. Mange utenlandske familier har også et ønske om å bo nær den internasjonale skolen. Eiganes, Madla, Stokka, Gausel og Hinna har alltid vært attraktive områder for utenlandske leietakere, men både Stavanger, Sandnes og Sola er aktuelt. Det er også høy etterspørsel etter møblerte boliger. Spesielt leiligheter leies ofte ut fullt møblert, men umøblerte leiligheter er også etterspurt.

"Vi har en del boliger klar,
men trenger mange flere"

Nina C. Byberg - EiendomsMegler 1 Boligutleie.

RELOCATION VENTER MANGE

– I januar og februar skulle det komme flere utenlandske arbeidstakere til regionen. På grunn av pandemien og stengte grenser har de ventet på lov til å reise inn i landet, og nå ser det ut til at de kommer i juni og juli i stedet. Det vil føre til et rush av folk som trenger et fint sted å bo, forteller Cynthia Myrnes i Relocation AS. Hun har ansvaret for å finne utleieboliger til flere av selskapene, og bruker blant annet EiendomsMegler 1 Boligutleie til jobben.
– Vi foretrekker å bruke megler til dette. Da har de ansvaret for at utleieren kan alle reglene og vet hva som forventes før folk kommer til boligen, sier hun. For å hjelpe de potensielle leietakerne med å finne ny bolig, tilbyr EiendomsMegler 1 Boligutleie 3D-visninger av boligene som er til leie. Da kan folk gå på visning hjemmefra, enten de sitter i Norge eller i utlandet. Flere og flere tar dette i bruk før de ringer og tar kontakt.

TETT OPPFØLGING OG KREDITTSJEKK

Når en familie skal utstasjoneres til Stavanger for for eksempel tre år, får boligutleie-avdelingen beskjed god tid i forveien og kan kartlegge hvilke behov familiene har, for videre å markedsføre boligene direkte til de nye leieboerne.

Noen firmaer leier inn boliger til sine ansatte selv, mens i andre avtaler står leietaker selv ansvarlig. Da sikrer utleiemeglerne leieforholdet i form av oppfølging, kredittsjekk, referanse- sjekk og to måneders depositum.
EiendomsMegler 1 Boligutleie er markedsleder på utleie til bedriftsmarkedet i Stavanger og omegn. Med flerspråklig erfaring, trygge rammer og ryddige prosesser, er de blitt næringslivets foretrukne tilbyder av utleieboliger i Stavangerregionen. Men også mange private henvender seg til Eiendoms-Megler 1 for å få hjelp til å leie bolig.

Vurderer du å leie ut?