Tekst: Apriil | Foto: Stian Dirdal

Herskapelig og moderne på Vestre platå

Lyst å bo i en vakker villa med stor takhøyde, alle moderne fasiliteter, og lekkert og urbant interiør bare minutter til fots fra Stavanger sentrum? Alt dette, og mer til får den som overtar dette funnet av en leilighet i St. Svithuns gate 28.

Leiligheten har de siste årene blitt renovert til høyeste 2022-standard, men uten å miste kvalitetene og særpreget en sveitservilla fra 1890 kan by på. 

Du ønskes velkommen av en lys og elegant entré med tilgang til gjesterom og gjestetoalett. Her får du følelsen av å ha trådt inn i en klassisk bygård på beste Frogner: Varme, lyse fliser, stedbygd garderobe med speilkledde skyvedører og en lysekrone som trekker oppmerksomheten opp mot taket tre meter over gulvet, innrammet av klassiske taklister med stukkatur. Takhøyden og de klassiske taklistene er gjennomgående elementer i hele boligen. Gjennomgående er også den utstrakte bruken av hvitt og lyse farger, balansert med mørkt treverk, og den lekre, fiskebensmønstrede parketten i hvitoljet eik som dekker alle gulv utenom våtrom og yttergang.

Designerdrøm

Det 38 kvadratmeter store kjøkkenet er som hentet ut av et interiørmagasin: Her kombineres svart, moderne innredning med integrerte hvitevarer og benkeplater i stein, med lyse vegger og gulv, klassiske vinduer og høyt tak med rosetter og lysekrone. Synlig metall er, som i leiligheten forøvrig, holdt i sort og gull. Fra en sjenerøs kjøkkenøy med innfelt avtrekk i kokesonen kan vertskapet kokkelere og konversere middagsgjester i hyggelige kveldstimer, mens den majestetiske kakkelovnen i hjørnet sørger for lun varme og intim atmosfære.        

Doble, høye dører fra husets byggeår skiller kjøkkenet fra en stue med god romfølelse, vindusflater i farget blyglass og utgang til sørvestvendt terrasse og hage. 

Et kunstverk av en walk-through garderobe i sort trefinish, smart innredning og innfelt belysning leder deg til boligens sovefløy med soverom/kontor og hovedsoverom med mørke vegger, store vinduer og innebygd garderobe. Her finner du også bad med lekre fliser, badekar, dusjnisje med fossefalldusj, vegghengt toalett, bollevasker og gullfarget garnityr. Delikat. 

Høy kvalitet

Til tross for husets alder, finnes det ikke antydning til knirk i noen gulv. Dette skyldes at nåværende eiere under renoveringen ønsket et plant og stabilt gulv som underlag for parketten. 

Dermed kalte de inn eksperter og fikk det avrettet og forsterket. Hele seks tonn avrettingsmasse og armeringsjern gikk med, men resultatet taler for seg selv – med rungende taushet. De samme kravene til kvalitet ble lagt til grunn i resten av renoveringen, og boligen kan derfor skilte med helt nytt elektrisk anlegg og sikringsskap, såvel som helt nye rør-i-rør-installasjoner i våtrom og kjøkken og moderne alarmsystem. 

I kjelleren følger det med en bod på omkring 40 kvadratmeter, som per i dag brukes som vaskerom. Med på kjøpet følger også innkjørsel med plass til to biler og garasje med elbil-lader.

Velkommen til visning i St. Svithuns gate 28!