Salgsprosessen på best mulig måte

Salgsprosessen – steg for steg

Det å selge en bolig er for de fleste en omfattende sak, og det er derfor viktig å velge riktig megler som guider deg trygt gjennom hele salget fra start til slutt. Med en erfaren megler foregår salgsprosessen på best mulig måte. Det er viktig at både du og den som kjøper føler dere ivaretatt og trygg på at alt som skal gjøres blir gjort.

Ungt par i sofa ser på en mac-skjerm sammen. Foto

Kom tidlig i gang

Gir mer interesse og en høyere salgspris

Markedsføring

Eiendomsmegler Thomas Valvatne Myhre

Kom tidlig i gang med salgsprosessen

Eiendomsmegler Thomas Valvatne Myhre har god erfaring med salg av bolig. Han anbefaler å komme tidlig i gang med salgsprosessen. Da får selger tid til å ta til seg tipsene fra megler og takstmann, og kan da klargjøre boligen på en enda bedre måte før salg. Dette er noe som igjen kan gi mer interesse og en høyere salgspris, sier Thomas Valvatne Myhre, EiendomsMegler 1 Drammen.

1. Verdivurdering og tilstandsrapport

Du bestiller en verdivurdering, og megleren kommer på besøk for å gå gjennom boligen din sammen med deg. Så henter megleren inn dokumentasjon og informasjon. Du får en verdivurdering, et forslag på en salgsstrategi, markedsplan og fremdrift for salget. Når dere er enige, inngår du en oppdragsavtale med megleren. Når det er gjort, er det på tide å få en takstmann på besøk som skal utarbeide en tilstandsrapport. Denne rapporten går mer i detalj om eiendommens tilstand, oppussing, eventuelle skader, målinger og så videre.

2. Klargjøring og foto, prospekt og salgsannonser

2. Klargjøring og foto, prospekt og salgsannonser For at prospektet og salgsannonsene skal friste flest mulig potensielle kjøpere, kommer det en profesjonell fotograf for å ta bilder. Da er det viktig at boligen ser best mulig ut, og megler gir deg tips og råd om hvordan dette bør gjøres. Når bilder og tilstandsrapport er på plass, skal salgsoppgave og boligannonse utarbeides. Du må godkjenne begge deler før boligen legges ut for salg.

3. Markedsføring

Med flotte bilder og gode tekster som treffer målgruppen, i kombinasjon med bred markedsføring legges det grunnlaget for å få de rette interessentene på visning. EiendomsMegler 1 har et unikt samarbeid med Finn, og sammen har vi utviklet det digitale annonseverktøyet Effekt. Som Norges største eiendomsmegler og Norges største markedsplass for salg av bolig, sitter vi samlet på helt unike data og kunnskap om hvem som er på jakt etter akkurat din type bolig. Ved å slå sammen våre data sørger vi for at boligannonsen din blir vist for kjøpere som er interessert i akkurat din bolig - når de er på boligjakt.

4. Visning

På visningsdagen er det viktig at boligen er ryddet og stylet. Her fungerer megleren både som selger, og som fagperson. Forhåpentligvis kommer det mange på visningen, og du får potensielle kjøpere i etterkant. Hvis det ikke er tilfellet, vil megleren din komme med råd for neste steg, og i mange tilfeller er det vanlig å sette opp en ny visning. Man håper selvfølgelig på å selge etter første visning, men dette avhenger av hvordan markedet er akkurat når du skal selge.

5. Budrunde og kontraktsmøte

Når visningen er ferdig, tar megler kontakt med de som er interesserte for å følge opp mulige budgivere på boligen. Er det mange interessenter og bud, blir salgsprisen ofte høyere. Om du aksepterer budet, inngår du kontrakt med kjøperen på et kontraktsmøte.

6. Overtagelse

På selve overtagelsen går du og kjøperen gjennom boligen sammen, ordner overtagelsesprotokollen og overleverer nøklene. Etter dette tar det vanligvis 10-14 dager før du har pengene på konto. Megler tar seg av alt av papirer, pant og tinglysninger. Overtagelse skjer som regel ca. 2-3 måneder etter salg.

Følg oss på sosiale medier

SpareBank 1 sin logo. Grafikk.

Trenger du boliglån?

Hos SpareBank 1 får du boliglån med gode betingelser.