Fordeler og ulemper ved andelsleilighet?

Spørsmål

Vi er et par som ønsker å kjøpe leilighet i Trondheim. Lurer derfor på hva som er ulempene med å velge andelsleilighet i forhold til selveier og motsatt. Har sett en andelsleilighet i sentrum til 850 000 kr. Er det slik at vi selv kan bestemme prisen på den når vi skal selge den?? Det er uinteressant å kjøpe leilighet hvis det er umulig å tjene noe på den. Skal bo der i minst tre år. Lurer også på dette med utleie. Kan vi leie ut en andelsleilighet, og må vi betale skatt av leieinntektene??


Svar

Skattemessig behandles eierleiligheter og andelsleiligheter likt. Det gjelder både eventuelt overskudd ved utleie og eventuell beskatning ved senere salg.
Det er således ikke noen grunn til ikke å velge å kjøpe en andelsleilighet fremfor en eierleilighet så lenge man skal bo der selv, men dersom det er aktuelt med utleie er det ofte klare begrensninger på en andelsleilighet fremfor en eierleilighet.  Men uansett undersøk dette nøye.

For kjøper er det viktig at boligen passer det behov den skal dekke, her under at beliggenhet og pris er akseptabel. Hvordan prisutviklingen på boliger blir i fremtiden, er det ingen som kan gi noe sikkert svar på. Selger kan selv bestemme prisen på sin andelsleilighet, men han oppnår ikke mer enn hva kjøper er villig til å betale.

Søk på det du lurer på


Send oss ditt spørsmål

Fant du ikke det du lette etter?
Send oss spørsmålet ditt, så får du svar.
FAQ Innsending

Send inn ditt spørsmål

Dersom du ikke finner det du leter etter i vår FAQ, kan du sende oss ditt spørsmål i skjemaet nedenfor.

FAQ Innsending