Hvilke ekstra kostnader kommer ved kjøp av leilighet?

Spørsmål

Jeg lurer på hvilke ekstra kostnader kommer ved kjøp av leilighet? Vil gjerne vite alle kostnader, som for eksempel eierskiftegebyr og slike ting. Hvis jeg også kunne fått med priser hadde det vært supert! I tillegg lurer jeg på hvor mye ekstra man må betale ved kjøp av andelsleilighet?


Svar

Ved kjøp av selveierbolig kommer det alltid dokumentavgift og tinglysingsgebyr tillegg. Dokumentavgiften er p.t. 2.5 % av kjøpesummen (inkludert eventuell andel av fellesgjeld på seksjoner). Tinglysningsgebyret betales med kr. 525 for skjøtet og kr. 525 pr. pantedokument. 

På borettslag (andelsleilighet) betaler du kr. 430 for hjemmeloverføring og kr. 430 pr. lån som skal tinglyses. Vær obs på at i tillegg til kjøpesummen overtar du ansvaret for leilighetens andel av fellesgjeld.

Kostnader til forhåndsprøving av forkjøpsrett, eierskiftegebyrer o.l. kan komme i tillegg til oven nevnte gebyrer. Når du kjøper hos EiendomsMegler 1 vil du alltid få opplyst i salgsoppgaven hvilke kostnader som kommer i tillegg til kjøpesummen.

Satsene gjelder pr. 01.01.2015.

Søk på det du lurer på


Send oss ditt spørsmål

Fant du ikke det du lette etter?
Send oss spørsmålet ditt, så får du svar.
FAQ Innsending

Send inn ditt spørsmål

Dersom du ikke finner det du leter etter i vår FAQ, kan du sende oss ditt spørsmål i skjemaet nedenfor.

FAQ Innsending