Hvilke rettigheter har vi ved punkterte vindu?

Spørsmål

I sommer kjøpte vi et hus. Nå i ettertid viser det seg at flere vinduer lekker inn vann ved regn, samt at et vindu er punktert. Lekkasjen er vi redd har ført til fukt og evt. råte i treverket rundt. Det ble ikke gitt noen informasjon om dette under visning. Vi mener også at dette er noe som selger har vært klar over, det regner nemlig ganske ofte i Bergen... I taksten står det følgende: Ny gatedør, en del eldre vinduer. Dette tolket vi slik at vinduene på sikt burde byttes ut. Hvilke rettigheter har vi rundt dette? Selger frasier seg alt ansvar...


Svar

Eiendommen er solgt som den er og i forventbar stand. Mangelskrav mot selger må dokumenteres ved at det påvises avvik mellom hva som er kjøpt og hva som er levert. Dersom avviket er vesentlig - kan selger komme i ansvar. Hva som er vesentlig er underlagt skjønn, dvs. det må tas hensyn til eiendommens alder og tilstand på kjøpstidspunktet.
Vi forstår det slik at selger ikke aksepterer at forholdet representerer en mangel ved denne handelen. For å forfølge kravet må man da eventuelt søke å få en rettslig avgjørelse av spørsmålet.
Ta gjerne kontakt med megler som har formidlet handelen som eventuelt kan rådgi dere utfra de fakta som foreligger i saken - etter at dere har fått konstatert mangelens årsak og omfang.

Søk på det du lurer på


Send oss ditt spørsmål

Fant du ikke det du lette etter?
Send oss spørsmålet ditt, så får du svar.
FAQ Innsending

Send inn ditt spørsmål

Dersom du ikke finner det du leter etter i vår FAQ, kan du sende oss ditt spørsmål i skjemaet nedenfor.

FAQ Innsending