Rettigheter ved sent oppdagede fuktskader på bad?

Spørsmål

Vi kjøpte sist høst en enebolig og overtok denne i november. Huset er bygget i 1972 og har opprinnelig bad, og i følge takst ikke fukt tilstede i gulv. Nå har vi imidlertid oppdaget at det må være vått/fuktig under flisene i og utenfor dusjen da flisene gir etter og det surkler. Hvilke rettigheter har vi og hvordan kan vi eventuelt gå frem i forhold til selger?


Svar

Jeg forutsetter at eiendommen er solgt "som den er". Badet er fra 1972 men det er angitt i takst at det ikke er fukt. Men dette stemmer altså ikke nå.
Det kan være at endret bruk av badet gjør at det trenger fuktighet under flisen, samtidig som alderen gjør sitt. Men dersom badet åpenbart trenger rehabilitering, tror jeg det er vanskelig å få selger til å betale regningen.
Kjøper kan gå på selger i de tilfellene han har gitt feil opplysninger, manglende opplysninger - eller at eiendommen er i langt dårligere stand enn en kan forvente utfra kjøpesummen og forholdene for øvrig.  På et bad fra 1972 kan man ikke ha særlig store forventninger om at selger kan gjøres ansvarlig for mangler. 

Søk på det du lurer på


Send oss ditt spørsmål

Fant du ikke det du lette etter?
Send oss spørsmålet ditt, så får du svar.
FAQ Innsending

Send inn ditt spørsmål

Dersom du ikke finner det du leter etter i vår FAQ, kan du sende oss ditt spørsmål i skjemaet nedenfor.

FAQ Innsending