Usikkerhet omkring eierskifteforsikring?

Spørsmål

I fjor kjøpte jeg en enebolig på Karmøy. Jeg satt som forbehold i budet om at det ble tegnet eierskifteforsikring av selger. Jeg fikk tilslaget på boligen og beskjed om at forsikringen var ok. Nå er det oppdaget en grov feil med kloakken. På et halvt år så har den tettet seg 3 ganger. Det viser seg at feilen sansynligvis er knekk pårøret, slik at jeg blir nødt til å grave opp en del av hagen. Nå viser det seg at det aldri ble tegnet noen eierskifteforsikring. Selger er en 80 år gammel dame som mener det ble gjort. Hvem har ansvaret for denne feilen? Hvem skal betale? Har ikke megler solgt bolig til meg på falske premisser?


Svar

Du må først få avklart om din egen husforsikring dekker den skaden som er avdekket. Dersom det viser seg at dette er en skade selger hadde kunnskap om, og som selger ikke har gitt opplysning om, kan han eller hun komme i ansvar. Dersom det kan dokumenteres at skaden er selgers ansvar, kan det fremmes et krav mot selger. Om eiendommen er eierskifteforsikret eller ikke, betyr ingenting for berettigelsen av kravet. Forsikringen er en sikkerhet for at selger kan betale.
Dersom det viser seg at selger ikke er søkegod, kan det være et grunnlag for å gå på megler, dersom han ikke har fulgt opp selgers anmodning om tegning av forsikring.

Søk på det du lurer på


Send oss ditt spørsmål

Fant du ikke det du lette etter?
Send oss spørsmålet ditt, så får du svar.
FAQ Innsending

Send inn ditt spørsmål

Dersom du ikke finner det du leter etter i vår FAQ, kan du sende oss ditt spørsmål i skjemaet nedenfor.

FAQ Innsending