Det er ikke obligatorisk. Dette bestemmer selger selv. Meglerbransjen har imidlertid ment at det er ønskelig med utvidet bruk av tilstandsrapport. Dvs at megler tilbyr,  normalt anbefaler bruk av tilstandsrapport, der man mener det er riktig. For selger vil det ha betydning hva en slik rapport koster, leveringstid og ikke minst kvalitet. Det er selger som bestemmer dette, og selger som må ta kostnaden til takstmann. For kjøper vil det klart være en fordel å få vite mest mulig om den eiendommen han kjøper.

Takstmannen identifiseres med selger, som selgers medhjelper, og eventuelle feil i tilstandsrapporten kan en kjøper velge å snu mot selger. Selger vil nok i stor grad fortsatt velge å sikre seg med å tegne eierskifteforsikring, med eller uten tilstandsrapport. Premien for tilstandsrapporter på eiendommer med egne gnr./bnr. er en promille høyere uten tilstandsrapport enn med rapport.


Søk på det du lurer på


Send oss ditt spørsmål

Fant du ikke det du lette etter?
Send oss spørsmålet ditt, så får du svar.
FAQ Innsending

Samtykkeerklæring.

Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.
Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, e-post og spørsmål.

Jeg samtykker til EiendomsMegler 1 og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen.

Vi gjør oppmerksom på at ditt spørsmål behandles sentralt på vegne av alle EiendomsMegler 1 foretakene. Henvendelsen vil fordeles til det foretaket som dekker ditt område.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.
Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er  databehandleransvarlig for ditt EiendomsMegler 1 kontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra EiendomsMegler 1.

Lukk