Når må jeg selge for å unngå gevinstbeskatning?

Spørsmål

Jeg kjøpte en borettslagleilighet og flyttet inn i desember 2004, og bodde der til medio juni 2007 da jeg kjøpte meg et hus. Planen var å selge umiddelbart, men pga. makerdet fikk jeg ikke solgt. Etter det jeg skjønner må jeg har skrevet en avtale om salg innen medio juni 2008 for å unngå gevinstskatt. Stemmer dette, og at det er tidspunktet man avtaler et salg som gjelder, ikke overtakelsesdato? Hvis jeg får gevinstskatt, kan man da trekke fra alle omkostninger ved både kjøp og salg, som man har hatt? Inkludert megleravgift? Vil verdi av utbedring også kunne trekkes fra, selv om man ikke har tatt opp eget lån på dette?


Svar

Ut fra dine opplysninger er det korrekt at du må inngå salgsavtale før juni 2008 for å slippe at salget blir underlagt spørsmålet om
gevinstbeskatning.

Ved evt. gevinstskatt kan du ta hensyn til omkostningene ved både kjøpet og salget, herunder meglerkostnader.
Videre kan man kreve at påkostninger av varig verdi skal kunne tillegges kostprisen. Hva som er av varig verdi, kan bli en diskusjon med Ligningskontoret - idet noen påkostninger kan anses som vedlikeholdskostnader - da disse er ikke fradragsberettiget ved beregning av ev. gevistbeskatning.

Søk på det du lurer på


Send oss ditt spørsmål

Fant du ikke det du lette etter?
Send oss spørsmålet ditt, så får du svar.
FAQ Innsending

Send inn ditt spørsmål

Dersom du ikke finner det du leter etter i vår FAQ, kan du sende oss ditt spørsmål i skjemaet nedenfor.

FAQ Innsending