Manglende opplysning om overtakelsesdato - erstatningsgrunn?

Spørsmål

Da vi solgte vår enebolig, godtok vi bud på prisantydning. Før godtagelse av budet opplyste megler muntlig at kjøper ville inn så fort som mulig. Budet ble derfor godtatt. Det var bare en budgiver, og det ble opplyst fra megler at budgiver nr. to var i utlandet og ville se huset en gang til noen dager senere, men at han (megler )visstre at han ikke ville gi bud selv om han kom å så boligen. Bud fra budgiver ble derfor godtatt. Noen dager senere opplyser kjøper at de vil vente 3-4 måneder med å overta, samt at det kommer frem at budgiver nr. to allikevel ville legge inn bud når han kom hjem. Hvis disse opplysningene var kjent før ville vi ikke godtatt budet. Kan vi kreve en kompensasjon fra megler- f.eks redusksjon i honorar/provisjon pga økte rente/avdragskostnader på det gamle og den nye leiligheten som er kjøpt?


Svar

Det er selger som aksepterer eller forkaster bud formidlet av megler.

I denne saken synes det som om overtakelsestidspunktet ikke var helt klarlagt ved aksept av budet? Avtale om overtakelse bør være en del av aksepten mellom selger og kjøper.

Her må man komme til en avklaring på dette punkt - idet partene har inngått bindende avtale ved aksept av bud.

I hvilken grad megler kommer i ansvar for at overtakelsestidspunktet ikke er klart, er det ikke mulig for oss å avgjøre fra informasjonen du gir her. At det dukker opp en annen budgiver med bedre tilbud etter at aksept er gitt, vil normalt ikke være meglers ansvar.

Søk på det du lurer på


Send oss ditt spørsmål

Fant du ikke det du lette etter?
Send oss spørsmålet ditt, så får du svar.
FAQ Innsending

Send inn ditt spørsmål

Dersom du ikke finner det du leter etter i vår FAQ, kan du sende oss ditt spørsmål i skjemaet nedenfor.

FAQ Innsending