Ut av byen og veldig fornøyd!

Linda og mannen hadde fått barn nummer to da de bestemte seg for å flytte fra tre-roms leiligheten på Adamstuen.

De hadde ikke bestemt seg for hvor, men viste at de var ute etter et godt sted for barna å vokse opp med gode skole og fritidsaktiviteter. Etter mye frem og tilbake om hvor de skulle flytte, og mange visninger bestemte de seg for å sjekke ut et hus på Stabekk.

Hvorfor valgte dere Vollen?

I forkant av visningen bestemte vi oss for å ta en kjøretur. Vi kjørte mot Asker og tok helt tilfeldig av til Vollen. Vi hadde kjørt gjennom Vollen et par år før, og syntes at sørlandssjarmen og nærheten til vannet var unik. Men beliggenheten var «for langt ut». Da vi kom ut til Vollen så vi at det var visning på et hus her. Vi bestemte oss for å dra på den. Huset var flott, stort og kostet det samme som det på Stabekk, men begge følte at det lå litt langt unna byen. Da vi etter hvert dro på visningen på Stabekk-huset, ble det en nedtur. Begge var enige om at det var helt feil. Feil hus, og feil sted.

Hva skjedde videre?

Etter to visninger den dagen begynte vi å tenke litt. Huset i Vollen hadde hage, og det var nok plass til at familie og venner kunne overnatte der. Vi gjorde derfor litt mer research, og fant ut at det ikke tok så lang tid å pendle inn til byen som vi først trodde. Vi var rimelig klare for å flytte etter å ha gått på visninger i et helt år, så vi endte rett og slett opp med å kjøpe huset i Vollen.

Hva er mest positivt med å bo der dere bor nå?

At det er så enkelt! Her har vi alt i nærheten, alt er maks 7 minutter unna med bil. De aller fleste tingene finner vi rett ned i veien, som matbutikk, lege, apotek og en sushi-sjappe. Havet er kun 300 meter unna, og skiløypene ligger bare 5 minutter unna med bil. Her i Vollen har vi alt vi trenger for både sommer og vinter. Det er en fantastisk skole, og åpent og inkluderende miljø. De fleste er «innflyttere», og det bor rundt 3.000 mennesker her.

Savner dere bylivet?

Begge jobber i byen, så vi får litt «byliv» i ukedagene. Jeg bruker bare 25 minutter med båten inn til byen året rundt. Av og til kan jeg få et sug i magen av savn, men det går fort over. Familielivet tar jo sitt, og det er ikke så mye tid vi har til overs. Det er viktigere for meg å få til logistikken, og alt er mye enklere her i Vollen. Om sommeren er det 5 minutter ned til stranden, og på grunn av beliggenheten og idyllen her ute får vi ofte kommentarer på at vi har hus og hytte i ett. Kort oppsummert er vi superfornøyde med hvor vi endte opp.