Hvorfor bør du bruke en megler som kjenner nabolaget?

Når du skal selge boligen din, er det viktig å finne den megleren som er riktig for deg. Derfor veier ofte anbefalinger fra venner og kjente tungt. God kjemi er også viktig – i en såpass krevende prosess som et boligsalg er, kan en erfaren megler være en god sparringspartner. Men har du tenkt på at det er viktig å velge en megler som kjenner nabolaget du bor i?

Publisert 30. mai 2023. Sist redigert 1. juni 2023

EiendomsMegler 1 har dyktige eiendomsmeglere på 32 lokalkontorer fra Bergen til Arendal. Svært mange av oss bor i den samme bydelen som vi jobber i, og flere har til og med vokst opp i området. Denne lokale tilhørigheten gir deg flere fordeler når du skal selge boligen din.

Verdifull lokalkunnskap

En erfaren nabolagsmegler fra EiendomsMegler 1 har ikke bare detaljkunnskap om boligene som skal selges. Vi vet også hvordan hverdagen er i nabolaget, hvilke skjulte perler som finnes av lekeplasser, hyggelige butikker eller gode fritidstilbud, for eksempel, eller hvordan miljøet er på skolen der ungene går. Vi har rett og slett flere og bedre argumenter til potensielle kjøpere. Når du tar kontakt med oss, finner vi derfor alltid den eiendomsmegleren som kjenner best til ditt lokalområde og markedet der du bor.

Riktige kjøpere på visning

Det er forskjell på en ettroms leilighet og en stor familievilla, også når det kommer til salgsprosessen. Så snart du har funnet din eiendomsmegler, setter dere sammen opp et visningsløp som er tilpasset det markedet boligen din skal selges i. Megleren din har sannsynligvis allerede et stort nettverk av kjøpere, og vet en god del om hvem som er på jakt etter akkurat din bolig, hvem som snart trenger større plass og hvem som har planer om å flytte til noe mindre. Vi vet også hvem som jakter på drømmeboligen, men som ikke har nådd opp i budrunden – ennå. De er ofte villige til å gi litt ekstra når de endelig finner det de leter etter.

Best mulig pris for din bolig

Riktig pris på boligen er svært viktig for å sikre en god prosess og et vellykket salg. 

For lav prisantydning lokker kanskje folk på visning, men det hjelper ikke hvis resultatet blir en sluttsum som du ikke er fornøyd med. Settes prisen for høyt, risikerer du lav interesse, og kanskje at kjøpere begynner å lete etter feil og mangler. Når prisstrategien er riktig og treffer markedet godt, kommer det flere på visning, og det er flere som tenker at denne boligen gir valuta for pengene. En megler som har solgt boliger i et område over lengre tid, har viktig førstehåndskunnskap om markedet i området og gode forutsetninger for å sette riktig pris når du skal selge boligen din.

Banken og megleren i samme hus

De fleste av kontorene våre sitter sammen med banken. Det at vi kjenner hverandre og holder til på samme sted, gjør alt mye enklere for deg, fra verdivurdering og finansieringsbevis til salget er i boks. 

Skal du ta opp lån? Ta gjerne en uforpliktende prat med en av bankrådgiverne våre.

Del: