Solgt

Sophus Lies vei 32A - Risteigen/Stertebakke

Prisantydning kr 3 400 000

Leilighet
5 rom
3 soverom
111 m2

Risteigen/Stertebakke

Syd-/vestvendt enderekkehus med 2 stuer, 2 bad, 3 soverom og garasje. God solgang og nærhet til sentrum.

Velkommen til Sophus Lies vei 32 A, innbydende enderekkehus med vestvendt beliggenhet og flott utsikt mot Knuten og Kongsberg skisenter.

Boligen holder en gjennomgående god standard og er plassert på solsiden med gangavstand til byen! Boligen er innbydende og har store vinduer som avgir mye lys samt åpen og luftig planløsning! Verdt å se!
Godt vedlikeholdt og byr på lite bruksslitasje da det kun har vært to eiere siden oppføringstidspunktet.
Bilen parkeres i lukket garasjeanlegg. Her finner du også medfølgende sportsbod. Adkomsten er privat og usjenert, her kan du runde hjørnet og komme til markterrasse og hage.
1. etasje byr på gang/entré, vaskerom, bad, romslig stue/spisestue og kjøkken med plass til spisebord.
2. etasje byr på loftsstue, 2 soverom, bad og innvendig bod.

Innhold

Nyere enderekkehus over 2 plan med romslig markterrasse og opparbeidet hage i barnevennlig boområde. Det er plen/grus på enden av huset ved inngangspartiet så man må ikke inn for å komme seg til hage og terrasseplatting.

Boligen strekker seg over 2 plan og inneholder følgende:
1. etasje: Gang/entré, soverom, bad, vaskerom og delvis åpen stue- og kjøkkenløsning.
2. etasje: Lys og luftig stue med store vinduer og fantastisk utsikt mot Kongsberg skisenter og Knuten, 2 soverom av god størrelse og flislagt bad. Innvendig bod.

Vil du vite mer om leiligheten?

Les mer om Kjersti Slettemo Brekke

Vil du vite mer om leiligheten?

Kjersti Slettemo Brekke

Eiendomsmegler MNEF/Avdelingsleder

Les mer om meg

Vil du se flere av våre eiendommer?

Sophus Lies vei 32A - Risteigen/Stertebakke

KONGSBERG

Eiendommen har en meget attraktiv og solrik beliggenhet på populære Risteigen. Boligen ligger syd-/vestvendt i enden av rekken, med utsikt til Kongsberg skisenter og Knuten fra både 1. og 2. etasje.
Ingen gjennomgangstrafikk.
En delvis overbygget stor sørvendt solrik veranda med markise, i tillegg til en østvendt usjenert uteplass ved inngangspartiet. Flott utsikt og ettermiddagssol. Her kan du nyte sola ute fra morgen til
kveld i usjenerte omgivelser.
2 minutters spasertur unna nærbutikken Joker, og busstopp ca. 5 minutters gange unna.

Vis alle

Nøkkelopplysninger Toggle alle seksjoner

Adresse

Sophus Lies vei 32A, 3612 KONGSBERG

Prisantydning

kr 3 400 000 Lånekalkulator

Omkostninger

kr 87 300


Felleskostnader

kr 2 300 pr. mnd.


P-rom

ca. 111 m2

Bruttoareal

ca. 124 m2

Bruksareal

ca. 114 m2

Antall rom

5

Antall soverom

3

Tomteareal

ca. 6 536 m2  eiet

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Etasje

1

Byggeår

2006

Energimerking

D

Kommunenr

0604

Gårdsnr

8388

Bruksnr

32

Seksjonsnr

16

Borettslag- orgnr

990888221

Meglers referanse

7014190301


FINN-kode


Annonsen er sist endret

22.11.2019Prisinformasjon Toggle prisinformasjon

Prisantydning

kr 3 400 000

Omkostninger

kr 87 300

Felleskost./mnd

kr 2 300


Felleskostnader inkluderer

Bygningsforsikring, strøm fellesarealer, brøyting/strøing og felles utvendig vedlikehold. Husleien økte med 1000,- fom. 01.06.2019. Varigheten for økte felleskostnader er stipulert å være tom. 31.12.2020 for å hensynta utvendig maling av hele sameiet og for å slippe å oppta felleslån.


Omkostninger

Dok.avg. til staten, 2.5%: kr 85 000,-
Tinglysning av hjemmelsdok.: kr 525,-
Tinglysning av pantedok.: kr 525,-
Attestgebyr: kr 250,-
Eierskiftegebyr forretningsfører: kr 1000,-

Sum omkostninger: 87 300,-

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligkjøperforsikring kr 11 100 – 13 900 (valgfritt tillegg)


Offentlige/kommunale avgifter

Pr. år kr. 10977,00,-


Informasjon om leiligheten Toggle informasjon om leiligheten

Tomt

Eiendommen er beliggende på en flat tomt og fellesarealer er opparbeidet med asfaltert innkjøring, plen, prydbusker og beplantninger. På vestveggen er det opparbeidet en steinbelagt gangsti og det er pent opparbeidede bed inn mot husveggen.


Innhold

Nyere enderekkehus over 2 plan med romslig markterrasse og opparbeidet hage i barnevennlig boområde. Det er plen/grus på enden av huset ved inngangspartiet så man må ikke inn for å komme seg til hage og terrasseplatting.

Boligen strekker seg over 2 plan og inneholder følgende:
1. etasje: Gang/entré, soverom, bad, vaskerom og delvis åpen stue- og kjøkkenløsning.
2. etasje: Lys og luftig stue med store vinduer og fantastisk utsikt mot Kongsberg skisenter og Knuten, 2 soverom av god størrelse og flislagt bad. Innvendig bod.


Standard

Boligen holder en gjennomgående god standard og bærer preg av lite bruksslitasje da det siden byggeår kun har vært to eiere av boligen.

Kjøkken:
Hvit, profilert Sigdal kjøkkeninnredning med steinplate. Kjøkkenet er godt utnyttet og fremstår med god skap- og benkeplass. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Nyere frittstående kjøl- og fryseskap av merke LG medfølger også. Over koketopp, mellom over- og underskaper er det lagt fliser. Nyere pliségardiner i vinduer medfølger. Plass til spisebord i tilknytning kjøkkenavdeling.

Stue/spisestue:
Romslig, L-formet stue/spisestue inn mot kjøkken. I stuen er det god plass til flere møbelgrupper og utgang til markterrasse og hage med god solgang. Ildsted. Nyere plisségardiner i alle stuevinduer medfølger. Varme i stuegulvet.

Bad 1. etasje:
Lite, men godt utnyttet flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badet inneholder dusjhjørne med innfellbare dusjvegger, WC og innredning med skaper heldekkende vask samt sideskap. Elektrisk vifte i himling.

Vaskerom:
Praktisk og godt utnyttet rom rett innenfor inngangsdøra. Her er det opplegg- og plass til vaskemaskin og tørketrommel. Skap- og benkeplass samt oppheng for klær oppunder himling som medfølger. Utslagsvask og varmtvannsbereder. På gulv er det belegg med varmekabler under og klemring til sluk og baderomstapet på vegger. Elektrisk vifte i yttervegg.

Loftsstue:
Luftig rom med store vinduer som sørger for at du ikke går glipp av utsikten mot Kongsberg skisenter og Knuten. God plass til sofa- og TV-møblement.

Bad 2. etasje:
Rosmlig, flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badet byr på dusjkabinett, WC og innredning med formstøpt vask. Godt med skapplass. Det er opplegg og plass til badekar dersom kjøper ønsker å sette inn dette. Elektrisk vifte i himling.

3 soverom - alle av god størrelse.

Innvendige overflater:
Gulv: Parkett/laminat, flis og belegg.
Vegger: Panelplater, flis og vinyltapet.
Himling: Panel og tak-ess.

Annet:
- Elektriske persienner utvendig på 4 vestvendte vinduer.
- Nyere og moderne plisségardiner i stue- og kjøkken i 1. etasje.
- Ingen forkjøpsrett.


Parkering

Biloppstillingsplass i felles, lukket garasjeanlegg.

Lading av el.bil/hybrid. Megler har ikke undersøkt om det er tilrettelagt for lading av el.biler i borettslaget/sameiet. Hvorvidt det er mulighet for slike anlegg eller installasjoner må kjøper selv undersøke.


Adkomst

For veibeskrivelse henvises det til vedlagte kart i salgsoppgaven. Det vil bli skiltet med EiendomsMegler 1-skilt ved fellesvisning.


Byggemåte

Rekkehus 2006:
Boligen er fundamentert med støpt såle og plate på steinmasser og fjell. Støpt kjellergulv i parkeringskjeller. Vegger med bindingsverk i tre som er isolert med mineralull og kledd med liggende trepanel utvendig. Delvis overbygget platting med adkomst fra stue i 1. etasje. Bjelkelag med betongelementer. Vinduer og dører er fra byggeår. Vinduer med isolerglass, fastkarm og H-vinduer. Saltakkonstruksjon med sperrer i tre. Taket er isolert med mineraull, tekket med dobbelkrummet takstein. Vindskier og israfter i tre. Det er montert metallbeslag på israfter. Takrenner, nedløp og frontbeslag i metall.

VVS:
Vann- og avløsprør i plas og metall. Varmtvannsbereder på 200 L fra 2006 plassert på vaskerom. Vannmåler og stoppekran montert på vaskerom.Ventilasjonskanal for avtrekk fra våtrom går over tak. Luftelyre over tak med heldekkende metallbeslag.

Garasje:
Støpte gulv og vegger. Betongelementer i himling. Adkomst til parkeringskjeller via trapp og garasjeport med elektrisk port.

Dette ihht. verdi- og lånetakst utført av Sigbjørn Rua.


Energimerking
D

Denne bolig er energimerket. På en skala fra A til G, der A er best, har denne bolig oppnådd oransj D. (en normalbolig vil gjerne ligge i området C-F). Kopi av energiattest kan fås ved henvendelse til megler.


Oppvarming

Strøm og vedfyring.


Regulering

Kommuneplaner:
ID: KPLAN13
Navn: Kommuneplanens arealdel 2013-2025
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 12.11.2014
Formål: Boligbebyggelse, nåværende og byggegrenser sone B.

Reguleringsplaner:
ID 292
Navn: Risteigen boliger
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.06.2004
Formål: Konsentrert småhusbebyggelse.


Andre relevante opplysninger

Dyrehold er tillatt.Øvrig informasjon Toggle øvrig informasjon

Nyttig informasjon ved kjøp av bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven.

Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås.

Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis.

Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler, eventuelt der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.


Budgivning

Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen.

For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert.

Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.


Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Protector Forsikring ASA, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Dersom det ikke blir avtalt overtakelsesdato samtidig med budaksept, så gjelder forsikringen først fra overtakelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan hentes på www.protectorforsikring.no.

Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Forsikringen omfatter heller ikke en redusert boligverdi som skyldes skadedyr/insekter, for eksempel skjeggkre/perlekre/sølvkre, veggdyr, pelsbiller, maur, borebiller og tilsvarende. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales å reklamere umiddelbart/snarest mulig og senest innen 2 mndr. fra forholdet ble/burde vært oppdaget.

Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes.

Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring.
Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.


Boligkjøperforsikring

EiendomsMegler 1 formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven.

Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar tegningsprovisjon fra HELP.


Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.


Hvitvaskingsreglene

I henhold til Lov av 1. juni 2018, nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll.

Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å innhente og kontrollere opplysninger om begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv.

Dersom kundetiltak ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør.

Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelige transaksjoner» til Økokrim.

Med «mistenkelig transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering.

Manglende mulighet for å gjennomføre kundetiltak kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig.


Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.


Finansiering

EiendomsMegler 1 setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i SpareBank 1. Kontakt oss om dette.


Forsikring

Som kjøper av bolig gjennom EiendomsMegler 1 tilbyr Fremtind Forsikring spesielt gunstig forsikring. Din megler setter deg gjerne i forbindelse med en god forsikringsrådgiver.


Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.


Dokumenter

Gjør deg kjent med salgsoppgaven før bud inngis da kjøp skjer i henhold til avtalebetingelser som fremgår i denne. Husk at du som kjøper har selvstendig undersøkelsesplikt.


Denne annonsen kan være mangelfull i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bud inngis oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket eller selger.

Lurer du på hva denne eiendommen vil koste deg per måned?