Status nybyggmarkedet i Midt-Norge

Her finner du løpende oppdateringer på nybyggmarkedet gjennom våre markedsrapporter. Hør også vår podkast hvor vi diskuterer aktuell tematikk.

in_home_mode
81

nyboliger solgt i februar

universal_currency_alt
79

Kvm.pris for solgte i februar

in_home_mode
2-roms

Flest solgt

Nybyggmarkedet preget av avventende kjøpere, men et godt salg

Vi opplever et helt greit markedet med god respons rundt om i prosjektene som vi har for salg. Det som er positivt, er at vi ser et større innslag av kunder som er villig til å kjøpe i prosjekter som har kort tid til ferdigstillelse i motsetning til q4 2023 hvor kundene kjøpte stort sett i prosjekter med lang tid til ferdigstillelse. Det kan tyde på at det er flere av forbrukerne som ser lyset i enden av tunellen og faktisk tør å ta steget med å handle og samtidig planlegge salg av sin eksisterende bolig i nær fremtid.

  • checkI februar er det solgt 81 enheter i Trondheim, på samme linje som i januar (78 enheter).
  • checkBeslutningstiden er fortsatt lang for den gjennomsnittlige kjøperen, og det er fremdeles meninger rundt hva som er riktig pris fra kjøperne.

Diskuterer trendene

Vi oppsummerer en pangstart på året i bruktboligmarkedet og diskuterer trendene i nyboligsalget i Trondheim. I tillegg diskuterer vi en rykende fersk forbrukerundersøkelse av EiendomsMegler 1 og SpareBank 1 SMN som viser at Midtnorske husholdninger har positive forventninger til utviklingen i egen økonomi og boligpriser.