Tekst: Apriil | Foto: ED Foto AS

Stor funkisbolig med drømmeutsikt

Har du noen gang drømt om å nyte panoramautsikten over Stavanger og byøyene en stjerneklar kveld, med et glass kalde bobler i varmt boblebad på din egen takterrasse? Denne drømmen kan nå bli virkelighet …

I høyden på Tastaveden, innerst i en blindvei, ligger Kringveien 4, en romslig funkisbolig med spennende løsninger og utleieleilighet i underetasjen. Huset ble originalt oppført i 1969 og betydelig ombygget og påbygget i perioden 2010-2014. Allerede når du stiger inn på steinflisene i gårdsrommet skjønner du at dette ikke er et A4-hus: Bygningens hoveddel rager i full høyde vendt mot utsikten, mens to halvetasjer vender inn mot skråningen. Sammen med terrassene ved trappegangen og på taket, gir det assosiasjoner til boutique-hoteller på mer sydlige breddegrader.

ROM FOR DET GODE LIV

Fra hovedetasjens inngang kommer du til et lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer, og tilliggende grovkjøkken. Innredningen er holdt i nydelige gråtoner med benkeplater i mørk, polert granitt. Rommet byr på både spisesone og arbeidssone, og danner en innbydende ramme for sosial matlaging en fredagskveld.

I den ene enden har den romslige spisestuen direkte utgang til en terrasse som i sommermånedene tjener som en utvidet spiseavdeling, velegnet for grilling og koselige sammenkomster. Andre enden leder deg til en salong hvor store glassflater helt ned til eikeparketten lar deg nyte utsikten over byen og fjorden. Fra salongen går du videre inn i stue nummer to, hvor de samme store vinduene på to sider gjør en allerede flott utsikt enda bedre. 

Gjesterom, hovedsoverom med walk-in-closet og direkte utgang til hage og uteplass og et flislagt bad med dobbel servant, toalett, dusj og innebygget spabad, kompletterer etasjens følelse av lavmælt luksus. 

UNGDOMSREVIR OG TAKTERRASSE

I andre etasje finner du gang med stedbygd garderobe, et elegant bad med toalett og dusj, og separat vaskerom. Vel inne ligger et kjøkken i åpen løsning med en stue hvor utsikten er enda mer spektakulær enn i hovedetasjen. I tillegg har du to store, gode soverom med 180 graders panoramautsikt. Har du store barn, har de et godt sted å være for seg selv. Det samme gjelder for svigers, om de kommer på langtidsbesøk. 

Går du en trapp opp, befinner du deg på byens tak – nesten. Her finner du takterrasse med sofaer, stort boblebad og overblikk over det meste som rører seg mellom Mosterøy og Slåtthaug – perfekt for å feriere uten å reise. 

FULLT UTSTYRT KJELLER

I kjelleren er det to soverom, bad, vaskerom, gjestetoalett, egen inngang og kombinert kjøkken og stue. I denne etasjen får du også godt med ekstra skap- og bodplass. Hagen bugner av bærbusker, frukttrær og gode uteplasser, mens bilen står trygt og godt i garasjen. 

Velkommen til visning i Kringveien 4!