Det er god fart i hyttemarkedet!

Tekst: Linda Gudmestad, Apriil, Foto: Privat/Shutterstock

 

Har du planer om å kjøpe eller selge hytte? Da er du heldig – akkurat nå er det veldig godt driv i markedet for fritidseiendommer. For deg som skal kjøpe finner du mye spennende i de fleste prisklasser. Og du som selger har gode utsikter til en vellykket handel. 

Rogalendingene Tron Vormeland og Gerd Johanne Brattebø hadde to fritidseiendommer: Sommerhytte på Bersagel, og vinterhytte i Sirdal. Veldig fint, men også veldig mye arbeid etter hvert. Til slutt landet de på å selge begge hyttene, og kjøpe én ny, større hytte med plass til de tre barna med partnere – og ikke minst de fem barnebarna. I dag drar alle eller deler av gjengen på hytta sammen så snart de får en anledning, og Tron er sjeleglad for valget de tok om å gå for en stor hytte med plass til alle sammen. 


Hytta i Hønedalen i Sirdal sto strengt tatt klar påsken 2020, men vi vet jo alle sammen hvordan det ble med den hyttepåsken. Heldigvis gikk det ikke lenge før familien Vormeland/Brattebø fikk flytte inn, og i dag reiser de opp, både store og små, når de har anledning. – Hytta har omtrent ikke vært tom i det hele tatt de siste månedene, sier Tron. – Noen drar opp i helgene, andre rigger seg til med hyttekontor og tilbringer arbeidsdagene på hytta, og så samles vi med ujevne mellomrom når det passer.

HETT HYTTEMARKED

Tron og familien er i godt selskap – akkurat nå er det full fart i hyttemarkedet. Kjøperne står omtrent i kø, og meglerne i EiendomsMegler 1 melder om svært godt salg. 

 

Lars Erik Sørgård er eiendomsmeglerfullmektig ved EiendomsMegler 1 sitt kontor i Haugesund. Han selger blant annet hytter i de populære hyttedestinasjonene Vågslid, Røldal og Seljestad, og forteller om travle tider: – Ja, korona har påvirket hyttesalget og måẗen vi tenkte ferie på, men hos oss så vi en jevn stigning også før pandemien, med til tider ville tilstander i fjor. Nå ser vi at prisene stiger, og markedet er nok i ferd med å stabilisere seg på et fornuftig nivå. 

 

Hyttemeglere i andre deler av landet melder om samme gode driv i markedet, og flere salgsrekorder er satt allerede. Med andre ord: Har du bestemt deg for å selge hytta, er det ingen grunn til å vente!Villmarkshytter er trendy

– Hyttefolket er forskjellige, de som alle andre: Noen vil ha det enklest mulig, uten strøm og innlagt vann, mens veldig mange etter hvert også ønsker seg et visst nivå av komfort på hytta, gjerne med god nettdekning, 

 

Svært mange av hyttene som bygges, er såkalte villmarkshytter, med laftet tømmer, gress på taket og naturmaterialer snarere enn høyglans og lyse farger. Det mange erfarer, er at en tradisjonell tømmerhytte kan være krevende å utvide den dagen dere trenger bedre plass. Da er løsningen for mange, ifølge Lars Erik, å bygge et anneks, med ekstra soverom, stue, bad og kanskje til og med en liten kjøkkenkrok. Ellers er det selvsagt et alternativ å selge hytta og kjøpe en større. Hvordan få råd til hyttedrømmen?

Det å kjøpe hytte er på noen områder som å kjøpe hus: Har du først kommet deg inn på markedet, kan du heller skalere opp etterhvert som økonomien bedrer seg og behovet for mer plass gjerne melder seg. Lars Eriks råd er derfor å begynne med en leilighet, så kan du heller selge den igjen etter noen år.

God plass inne og ute

– Hytta er på mange måter en hjelp fra oss til ungene, sier Tron, i en småbarnsfase hvor de har mer enn nok å bruke penger på om de ikke skal ha egen hytte i tillegg. Vi har reist på hyttetur sammen siden de store ungenen var små, så det er vi vant med og veldig glade i. Hytta er stor nok til at vi ikke går i beina på hverandre. Alle har eget rom, og i tillegg er det en stor terrasse, så så det er fullt mulig for store og små og trekke seg tilbake når de vil være i fred.  

 

– Vi valgte Sirdal fordi det er et fint sted å være hele året. Fantastiske skiløyper om vinteren blir supre tur- eller sykkelstier resten av året. Hytta ligger tett på løypenettet, og vi kan kjøre helt opp til hytta. Praktisk for smårollingene i dag, og viktig for oss godt voksne, som etter hvert må ta høyde for at alderen krever sitt.Kontakt en av våre dyktige meglere