Raffinert og lavmælt ved Varden

Tekst: Apriil
Bilder: ED Foto AS

I det rolige villastrøket ved Varden, på hjørnet der Ramsvigkroken møter Østre Ring, ligger en nyere, arkitekttegnet enebolig: Nymansveien 198.

Omgitt av en beskyttende bøkehekk og sirlig tilpasset tomt og terreng, tar det litt tid før du skjønner hvor stort huset er bak den lavmælte fasaden. Først når du beveger deg på innsiden av de raffinerte teakdørene fra Ege Dør, oppfatter du husets uvanlige, slanke, trapeslignende grunnform, med innlagte, vinduskledde vinkler som er rause med lys og utsyn, men gjerrige på innsyn. Boligens utforming gir spennende og interessante rom, hvor stemningen lever med det innfallende lyset om dagen, og kan bestemmes av Creo Lights lysplan og kreasjoner om kvelden. Her kan man med rette si at huset har sjarm og sjel, uten at det betyr knirk i dører og gulvplanker.

UTSIKT OG MAGI

I hovedetasjen ligger et stort og godt kjøkken med tidløs innredning, integrerte hvitevarer i rustfritt stål og en voksen kjøkkenøy med gasskoketopp. Rommet defineres likevel av spiseavdelingen, hvor du kan nyte morgenkaffen sittende i en baug av glass, med fri utsikt til Ryfylke. Fra kjøkkenet kan du gå rett inn til et praktisk vaskerom/grovkjøkken.

I andre enden av etasjen, forbi entre, gjestetoalett og den elegante trappen i eik og stål, ligger stua. Spisestua har innsynsfrie vinduer og direkteutgang til hage og skiferlagt uteplass. I salongdelen får du en fantastisk takhøyde, store glassflater og peis. Til tross for volum, glassflater og lysekrone/lyskunst i hundrekilosklassen, oppleves salongen som intim og koselig. Magi.

ET HUS Å VOKSE I

Opp trappa ligger hovedsoverom med utsikt, barnerom, gang/garderobe med tilhørende bod, gjesterom og en nydelig mesanin. Her er også husets hovedbad, med innebygd badekar og fliser i lekre og lekne gråtoner.

I underetasjen ligger nok et stort soverom, enda et bad, et teknisk rom for sikringsskap, sentralstøvsuger og balansert ventilasjon og kjellerstue med direkte utgang til egen uteplass med bod. Med små grep kan du etablere hybel her nede, enten for utleie eller for ungdom som trenger å prøve vingene.

Ute er det et godt gårdsrom, carport med bod og lettstelt hage med uteplasser, bærbusker og frukttrær, lunt og privat bak en deilig grønn vegg av bøk. Her bor du sentralt, ti minutter fra Paradis stasjon og med bussholdeplass like ved. Turområdene ligger omtrent på dørstokken, og du har knappe 200 meter å gå til Godalen badeplass. For barnefamilier er det nyttig å vite at du har Varden barnehage like ved, og Nylund skole ti minutters spasertur unna.

Velkommen til visning i Nymansveien 198!