Nå starter utbyggingen av Madlavest

Populære rekkehus, kjekke leiligheter og en svært attraktiv bydel.
Med salgssuksess i første byggetrinn er det nå duket for
byggestart av den spennende bydelen Madlavest.

 

Tekst: Apriil

Illustrasjon/3D: Fabel Media

EVENTYRET MADLAVEST

Eventyret Madlavest fortsetter. Stor interesse for prosjektet og godt salg gjør at utbyggerne nå har besluttet byggestart på den flotte eiendommen. I det første byggetrinnet kommer 35 leiligheter og 15 rekkehus, som alle blir innflyttingsklare høsten 2023. – Så langt er dette et eventyr. Vi opplever stor interesse og kjøperne er begeistret, forteller Olav Kristensen i EiendomsMegler 1, som er salgsansvarlig på prosjektet. – Mange har ventet på dette, og de som har kjøpt gleder seg til innflytting. Det blir en helt ny bydel i et svært attraktivt område, sier han.

EN NY BYDEL

Bydelen Madlavest skal gjennom flere utviklingsfaser før den er ferdig utbygd. Reguleringsplanen for hele området inkluderer både boliger, næringsarealer, skole, idrettsanlegg, handel- og butikklokaler. En slik endring stiller høye krav til utbyggerne, både når det gjelder kvaliteten i boligene, fellesområder, parkanlegg, grønne lunger, solforhold og generell infrastruktur. Prosessen fra planlegging og søknader til byggestart har tatt over 10 år med sterk involvering både fra kommune, arkitekter, landskapsarkitekter, utbygger og representanter fra fremtidens innbyggere i Madlavest. – Det er kjekt å kunne fortelle at vi nå går i gang. I starten hadde vi lagt opp til mindre rekkehus i byggetrinn 1, men markedet fortalte oss at folk ønsket større boliger. Da snudde vi oss rundt, og har nå store, romslige rekkehus på rundt 130 kvadratmeter. Det treffer mye bedre, forteller Roy Klungtvedt, markedssjef i INEO Eiendom. INEO er utbygger av hele Madlavest sammen med MASIV Eiendom. De to selskapene eier halve eiendommen hver. Med tiden skal 370 boliger vokse fram i dette området.

VARIERT BOLIGMIKS

I disse dager klargjøres tomta for bygging av de første boligene. Byggetrinn 1 består av 50 boliger fordelt på 35 leiligheter, 15 rekkehus og en gjestehybel. Byggingen starter lengst øst og vil etterhvert flytte seg vestover. Utbyggerne ønsker å skape gode bomiljø gjennom alle fasene, og det første byggetrinnet vil stå helt ferdig med lekeplasser og grønne, opparbeidede uteområder, før utbyggingen flytter seg videre til neste byggetrinn.

De 15 rekkehusene kommer i størrelsen 127–133 kvadratmeter. De får alle minimum tre soverom, og de fleste får også takterrasse. Alle boligene får gode planløsninger på to eller tre etasjer og mulighet for både hage, balkong og terrasse. Mange av rekkehusene vil få sedum på taket og fine fargekombinasjoner, mens store vindusflater vil hente inn dagslyset. Rekkehusene får spennende utvendig arkitektur, god variasjon i størrelse og grønne omgivelser utenfor.

INNHOLDSRIKE BOLIGER

Boligene varierer fra 156 – 158 kvadratmeter og har to til tre bad, to stuer og flere gode uteplasser. Familier er forskjellige og behovene varierer, derfor gir vi deg muligheten til å utvide fra tre til seks soverom ved å ta litt av fellesarealene. Hovedsoverommet, som du finner på bakkeplan, har eget walk-in closet og utgang til terrasse. I toppetasjen kan du lage til en lys og fin hjemmekontorplass, og legge til badekar for ekstra luksus i hverdagen. De 35 leilighetene på 48–153 kvadratmeter går over seks etasjer. Alle får gode og romslige balkonger og terrasser mot sør, gjennomarbeidede, smarte planløsninger, god takhøyde og lys fra to sider. Også leilighetsbyggene får sedum på taket. – Vi ser at vi tiltrekker oss en god miks av kjøpere. Både unge og godt voksne har kjøpt leilighet og rekkehus. Vi har lenge sett en trend med at voksne går fra enebolig til rekkehus. De er kanskje ikke helt klare for leilighet, men ser at eneboligen blir for stor. Rekkehusene er også kjekke for barnefamilier, sier Kristensen.

TRIVSEL I FOKUS

Alle kjøperne i Madlavest får tilbud om det populære bokonseptet Heime. Med en egen enkel app kan kjøperne delta på fellesarrangementer, gjøre hverandre små tjenester eller booke selskapslokaler, treningstid og vaskehallen. – Heime handler egentlig bare om å tilrettelegge for å ha det trivelig sammen. Du kan bli med på det du vil av arrangementer eller trekke deg helt tilbake hvis du foretrekker det. Vi har for eksempel en funksjon som heter “hjelpsom nabo”. Her kan du lufte hunden for naboen, hjelpe de minste med lekser eller vanne blomster når noen er på ferie. Du får garantert en tjeneste tilbake! Vi ansetter også en egen gledesspreder som vil være tilstede for å tilrettelegge for trivsel, sier Klungtvedt.

TETT PÅ DET DU TRENGER

I Madlavest vil du trives både hjemme og ute. Her holder du deg i form med en runde rundt Stokkavatnet, en rusletur ned i Møllebukta eller en joggetur langs Hafrsfjord. Store kamper ser du i DNB Arena, og hole in one fikser du i Stavanger Golfklubb. For de små er det heller ikke langt til Madla IL med fotballbane, friidrett og baseball. Det er flere skoler og barnehager i nærområdet, mens studentene bruker noen få minutter på sykkel eller buss til UIS. Med tiden skal det også etableres et nytt bysenter i Madlavest. Kombinasjonen av boliger, næringslokaler, butikk og kafeer vil skape et naturlig, sosialt møtested for bydelens beboere. En egen promenade binder bydelen sammen og danner rammen for det nye området. Her blir det både joggerute, rundløype for barn, løype for rullebrett og sparkesykkel og rute for turer med barnevogn.

Vil du vite mer om Madlavest?

- Så langt er dette et eventyr. Vi opplever stor interesse og kjøperne er begeistret, sier Olav Kristensen fra Eiendomsmegler 1. Gled deg til eventyret. Velkommen til Madvavest!

FAKTA OM MADLAVEST

Ny bydel mellom Madla og Revheim

Sørvendte hager, balkonger og takterrasser

Parkering i lukket kjeller

Sportsbod i kjeller

Gjestehybel

35 leiligheter og 15 rekkehus

Pris fra: 4 990 000 kr

Visning: Etter avtale

Tilgang til treningsrom, fellesareal, bilvask/ vaskehall, hobbyverksted og bocciabane

Kontakt: Olav Kristensen, e-post: olav.kristensen@em1sr.no, mobil: 900 86 442