Rovik brygge - kun 24 leiligheter igjen:

Sol, sjø og Sandnes sentrum

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil . Foto: Hilde M. Dalman, Apriil. Illustrasjoner: AD. Moment
 

Det er mange boligprosjekter å velge mellom i Sandnes. For samboerparet Kjartan Håkull og Berit Stray var det kun ett prosjekt som var aktuelt: Rovik Brygge.

Ved sjøen og nær byen

Blikkstille sjø. Kveldssol som maler himmelen før den går ned i havet. Båter som tøffer inn mot vågen. Og en rusletur til brygga og sentrum. Dette er noe av det utbyggeren i Rovik Brygge-prosjektet tilbyr kjøperne av de i alt 72 leilighetene i prosjektet. Samboerparet Kjartan Håkull og Berit Stray var raskt ute med å sikre seg favorittleiligheten.
– Vi hadde sett litt på andre ting, men det var beliggenheten som avgjorde. Her får vi sol hele dagen og fram til den går ned. Samtidig bor vi ved sjøen og nær byen. Når jeg har bodd i Sandnes omtrent hele livet, vet jeg hvilke alternativer som finnes og hva som passer best for oss. Vi kjøpte leiligheten med en gang den ble lagt ut for salg, forteller Kjartan Håkull, som skal bo i 6. etasje på Rovik Brygge sammen med samboer Berit Stray.
– Barna holder på å flytte ut, men vi skal ha plass og egne soverom til dem likevel, sier Berit, som gleder seg til ny leilighet.
– Vi har akkurat tatt ut kjøkken, farger og fliser. Det blir veldig bra, smiler hun.

BYGGENE FERDIG REIST

Det er tidlig mandag morgen inne på byggeplassen til Rovik Brygge, det sentrale, maritime boligprosjektet midt mellom Rovik og Sandnes sentrum på den tidligere tomta til Shell bensinstasjon. Betongarbeidene går for fullt. Tømmer-
arbeidene startet opp etter påske, og det er stor aktivitet på byggeplassen. Prosjektet er i rute, og råbyggene på tre, fem og seks etasjer reiser seg og gjøres klare for leiligheter. Utenfor står to heisekraner og heiser materialer inn i boenhetene. Foran byggene anes konturene av det som blir en fin promenade mot sjøen og innover til Sandnes. Med mulighet for båtplass, er også båthavna klar for nye beboere. Den fine beliggenheten ved sjøen er noe av det som har gjort prosjektet så attraktivt, og for Kjartan og Berit var sol og sjø det aller viktigste i valget av ny bolig.
– Sol, sjø og sentrum! Her vil vi til og med ligge i le for nordavinden, sier han, og peker opp mot toppetasjen. Leiligheten blir på 160 kvadratmeter, mens terrassen kommer på hele 100 kvadratmeter. Det var akkurat dette vi så etter, sier Kjartan videre. Far og mor bor rett nedi vågen der. Vi kan nesten vinke til hverandre, ler han.

VELLYKKET PROSJEKT

Selv om samboerparet har stukket av med toppleiligheten,
er det flere leiligheter igjen i alle prisklasser:
– Det er mye kjekt til salgs i Sandnes akkurat nå, men dette prosjektet ved sjøen ligger vestvendt, sentralt, har store terrasser og kveldssol. Vi har leiligheter fra 55 til 130 kvadratmeter. De fleste har en fantastisk utsikt mot sjøen og kan nyte kveldssolen på terrassen, sier eiendomsmegler
Leiv Inge Stokka i EiendomsMegler 1.
– Dette er et helt fantastisk prosjekt helt i sjøkanten og nær Sandnes sentrum. Samtidig som det er så sentralt, ligger boligene også litt tilbaketrukket for de som ønsker mer ro
og stillhet, fortsetter Stokka.
Det er Nordr, tidligere Veidekke Eiendom, som bygger ut Rovik Brygge. Da prosjektet ble lagt ut for salg i fjor, møtte flere hundre opp på første salgsmøte. Prosjektleder Kjersti Alvik Kulleseid er fornøyd med salget så langt og gleder seg til at prosjektet står ferdig.
– Dette er et vellykket prosjekt som selger godt, men vi har fremdeles mange kjekke leiligheter igjen. Det unike med dette prosjektet er beliggenheten og at stort sett alle leiligheten har ettermiddagssol og utsikt rett imot sjøen. Kjøperne er først og fremst folk som sokner til området fra før, men vi har også solgt til folk som kommer fra andre kommuner.

MARITIMT OG SOLVENDT

Sentralt i Sandnes`havnebasseng med sør- og vestvendt utsikt over fjorden og mot byen, er det mange som kan glede seg til en ny hverdag på Rovik Brygge.
Fra Rovik Brygge har du dagligvarer og treningssenter like over gaten, og litt lenger ned i gaten finner du handlesenteret Maxi Sandnes. Med Sandnes Brygge, Sandnes Kulturhus, Odeon kino, Sandnes sentrum og kjøpesentrene Amfi Vågen og Bystasjonen, samt trivelige Langgata en liten gåtur unna, trenger du ikke så mye mer. Eneste måtte være et oppvarmet sjøbad i Vågen – der er det faktisk noen som er på saken.
Utenfor døren har du også bussholdeplassen med flere rutealternativer. Veien videre utover langs fjorden mot Dale tar deg til mange flotte turområder, enten du vil teste Sprettraubakken mot Lifjell eller ta tre topper på Gramstad. Er du klar for en utfordring, så legger du joggeturen til Hanatrappenes 306 trinn.

INSPIRERT AV SJØHUS

Boligprosjektet Rovik Brygge er inspirert av tradisjonelle sjøhus, men kommer i mer moderne utgave med lyst tre på fasadene. Totalt fordeles 72 leiligheter i tre bygg langs brygga mot fjorden. Leilighetene starter i byggets andre etasje. Næringslokaler og parkeringsanlegg ligger i den første etasjen.
Byggene omgis av et parkområde og en promenade, som avsluttes med en trebrygge langs sjøen. I parken og langs
Samtidig som Rovik Brygge er så sentralt, ligger boligene også litt tilbaketrukket for de som ønsker mer ro og stillhet. Det er fortsatt flere leiligheter igjen i alle prisklasser.
Stort sett alle leiligheter har ettermiddagssol og utsikt rett imot sjøen.
Samboerparet Kjartan Håkull og Berit Stray var raskt ute med å sikre seg favorittleiligheten i 6. etasje på Rovik Brygge.
brygga vil det være benker og sittegrupper en kan slå seg ned på, men det vil og være en sone med treningsapparater for de som vil være mer aktive .

For Nordr Eiendom er Rovik Brygge et påkostet prosjekt både utenfor og inni byggene, som har solgt godt også gjennom 2020 og koronapandemien.
– Vårt mål er at utbyggingen vil løfte hele bydelen og knytte sammen området mellom Hanapiren og Hanabryggene til et mer helhetlig uttrykk. Det håper vi at hele Sandnes vil bruke og sette pris på, sier Kulleseid.
Mens utbyggeren gjør ferdig det nye boligprosjektet, har Kjartan Håkull og Berit Stray nok å henge fingrene i under ventetiden. Han, som medeier i familiebedriften Håkull Gruppen. Hun, som økonomiarbeider i samme selskap.
Men først og fremst skal de gjøre det store huset på Austrått klar for salg.
– Vi har en flott familiebolig i Vindhagen 31 på Austrått. Det har vært fantastisk for barna å vokse opp der, med både barneskole, ungdomsskole og idrettsanlegg like i nærheten. For oss blir boligen nå for stor, men den passer godt for barnefamilier. Nå får noen andre overta, sier Håkull.
– Vi har en del å tømme, men den kommer nok for salg i løpet av våren/sommeren 2022, sier Berit.
Sammen gleder de seg til sol, sjø og sentrum, og til innflytting på Rovik Brygge vinteren 2022/2023.

Vil du vite mer om Rovik Brygge?