Tekst: Apriil | Foto: ED Foto AS

Formidabel funkis ved fjorden

Lengst sør på Madlasandnes, sørvendt med panoramautsikt og Hafrsfjorden som nærmeste nabo, ligger «Det hvite hus». Huset ble bygget av Block Berge i 1990 for selskapets daværende sjef, og var tenkt som et demonstrasjonshus for å vise at de kunne mer enn å sette opp kontor- og forretningsbygg. I 2016 ble huset renovert. Det som opprinnelig var et murhus i amerikansk stil, med valmet tak og flere kvister, fikk en ny toppetasje i tre, og fremstår i dag som vellykket fusjon mellom funksjonalisme og minimalisme.

Med sine 465 kvadratmeter fordelt over tre fulle etasjer, dobbel garasje, store terrasser med glassrekkverk og anrettet på en stor og pent opparbeidet tomt i fremste rekke mot fjorden, gir huset assosiasjoner til mer sydlige breddegrader: Sommersol og bølgeskvulp, solnedganger med duftende grill og duggende glass på takterrassen … Ved nærmere øyesyn innser du at til tross for et utseende dominert av sydlandske gener, er denne boligen betydelig mer robust, som en nordisk borg mot vær og vind.

Lys, luftig og gjennomført

Kombinasjonen lys, luft og gjennomført kvalitet følger deg inn i hovedetasjen: Varme, lyse steinfliser på gulvene i alle oppholdsrom, lyse vegger, store vindusflater og god plass er gjennomgående for hele etasjen. 

Du møtes av en stor hall med garderobe og et lekkert gjestetoalett med relieffliser på veggen. Hallen tar deg videre til en hovedstue med deilig ildsted langs nordveggen og generøse glassflater mot havutsikten i sør. Doble glassdører tar deg ut på flislagt utsiktsterrasse med glassrekkverk, mens en annen glassdør tar deg inn i TV-stua. 

Mellom hovedstua og kjøkkenet ligger spisestua med rom for middagsselskaper og lange søndagsfrokoster, mens en tak-til-gulv glasskyvedør mot terrassen er en påminner om boligens umiddelbare nærhet til Hafrsfjorden. Etasjen kompletteres av et lekkert og tidløst kjøkken med peis, integrerte hvitevarer, Corian benkeplater og et praktisk tilliggende grovkjøkken med biinngang, og et soverom med eget bad, balkong og walk-in-closet.

Panoramautsikt og takterrasse

Om romfølelsen og utsikten fra hovedetasjen imponerte, vil andreetasjen ta pusten fra deg. Du kommer opp trappa, setter beina på hvit eikeparkett temperert av vannbåren varme og tar innover deg at du står i en loftstue med 3,4 meter takhøyde og vinduer som åpner for en panoramautsikt fra Skadberg til Snøde og alt i mellom. Herfra når du en vestvendt takterrasse med glassrekkverk mot fjordutsikten i sør – svært privat, perfekt for kveldssol og sene sommerkvelder. 

Husets store hovedbad med dusj, badekar, toalett og overlysvindu mot loftstua betjener fire store soverom. Fra loftstua når du også husets hovedsoverom med walk‑in‑closet, eget bad og havutsikt fra senga. 

Utleiedel og kjellerrom

Kjellerens  utleiedel på 56 kvadrameter med egen inngang, stue, kjøkken, bad og soverom gir et hyggelig bidrag til økonomien. Etasjen byr også på bad med badstue, kjellerstue med utgang til terrasse og hage, teknisk rom som huser balansert ventilasjon og vannbåren varme, vaskerom, kjølerom i dag brukt som pentry, kott og kjellerinngang – alt du trenger, og litt til. 

I Håhammarbrautene bor du så og si midt på strand-promenaden, bare syv–åtte minutter kjøretur fra Stavanger sentrum, mens skoler og Madlakrossen med sine mange fasiliteter ligger enda nærmere. Turområdene starter ved utgangsdøra.

Velkommen til visning i Håhammarbrautene 100!