Tekst: Apriil procontra | Foto: ED Foto

Havet, lyset og sirklene

Madlalia 21B er ikke bare et romslig, velholdt bolighus i svært god stand. Huset er også en arkitektonisk visjon, og et eventyr av et hjem. Det er ikke enkelt å yte denne boligen rettferdighet kun med bilder og ord, men la oss prøve!

Boligen strekker seg over to plan: Fra inngangspartiet og soveromsfløyen i øverste etasje, via den elegante glasstrappen og ned til den store, åpne oppholdsetasjen med utgang til hagen.

Runde former er gjennomgående i hele huset, i alt fra det buede inngangspartiet og det runde ildstedet, til vinduet på gangen, buen over svømmebassenget eller det buede vinduspartiet.

Den øverste etasjen i huset er på mange måter den mest private delen. Det første som møter deg når du er vel inne fra entreen, er en lekker stue som troner på toppen av husets to etasjer. Allerede her forstår du at utsikten dette huset byr på, er helt i særklasse.

Her oppe ligger også tre romslige soverom, husets hovedbad og en stor garderobe. Det lekre badet er selvsagt også preget av runde former, med badekaret som midtpunkt, hvor du kan synke ned og nyte utsikten over fjorden uten noe som helst innsyn. 

Midt i huset ligger en monumental trapp med blå glasstrinn i en sirkel ned mot det store vinduet i underetasjen. Det spektakulære oppholdsrommet som går over begge etasjene har hele seks meter takhøyde og en drøm av en utsikt. Den uvanlig store vindusflaten åpner også for en av husets viktigste kvaliteter, om du spør dagens eiere: Lyset. Et fantastisk lysspill, fra morgensol til perlemorskveld. 

Her nede har du også et klassisk kjøkken med god skapplass, spisestue, et romslig vaskerom og grovkjøkken, et lekkert gjestetoalett og treningsrom med tilhørende bad. Hvis du vil. For dette huset, med sin utradisjonelle romløsning, åpner for utallige varianter, enten dere drømmer om et lite bibliotek, trimrom, yogarom, gjesterom eller kontor.

Blått hav så langt du ser

Havet går som en blå tråd gjennom hele huset, fra glassbyggesteinen i inngangen til trappetrinnene, utsikten og svømmebassenget. Assosiasjonen er bevisst helt ned til siste detalj – fargen på gulvet i stua er for eksempel nøyaktig den samme som den sommervarme sanden på Solastranden.

Hvis det gir deg lyst på en dukkert som er friskere enn det tempererte svømmebassenget i hagen, tusler du bare ut de store glassdørene, gjennom hagen og ned til sjøen. Det er ikke lengre turen enn at du kan gå i bare badetøyet, om du vil. 

Velkommen til visning i Madlalia 21B!