Tekst: Apriil | Foto: SOA Foto

Energismart minimalisme med havutsikt

Stavanger. Høst. Nyte utsikten over en stormpisket Byfjorden fra benken under panoramavinduene. Høre melodien av vindbårne regndråper som ender sin reise mot vinduene, kjenne skuldrene senke seg mens varmen fra peisen brer seg i kroppen. Et glimt inn i hverdagen til den som flytter inn i Øvre Tastasjøen 2.

Ute på gaten møtes du av en slank og elegant bygningskropp, preget av harmonisk samspill mellom rene linjer, stein, glass og tre. Det er først når du kommer inn i førsteetasjens lyse entré du skjønner at rene linjer og minimalisme også kan være varmt og koselig: Lyse eikegulv, lyse vegger, mørke kontrastelementer og gjennomtenkt belysning gjør at etasjen oppleves som romslig, men likevel lun. 

Førsteetasjen byr videre på gang med kontornisje, TV‑stue eller lekerom med havutsikt, to barnerom, et noe større gjesterom og husets lekre og praktiske hovedbad. Du vil også sette pris på biinngangen ved den doble carporten når dagligvarer eller barnehageunger skal inn og været rusker.

Energiklasse A

Førstetasjen huser også et godt og praktisk vaskerom med garderobeplass og hvitevarer, plassert på en forhøyning for optimal arbeidshøyde. Vaskerommet leder inn til husets tekniske rom med  sentralstøvsuger, balansert ventilasjon og sentral for den vannbårne varmen som finnes i alle gulv. En varmepumpe henter bergvarme fra en energibrønn og står for 80 prosent av all oppvarmingen og forvarming av tappevann. Alt av energistyring styrer du enkelt med en app. At boligen er et smarthus i energiklasse A, den beste mulige energikarakteren, merker du garantert på strømregningen.  

Peis og panorama

I andre etasje ligger et utsøkt, moderne kjøkken i åpen løsning med stuen – adskilt av en romdeler med integrert gasspeis, men bundet sammen av et interiør med utstrakt bruk av tre og mørke farger, store vindusflater og en lang, stedbygd sittebenk under vinduene som vender mot et panorama som favner fra Lifjell til Mosterøy. 

En kjøkkenøy med ventilator integrert i koketoppen skiller arbeidssonen fra spiseplassen, og skaper et rom like egnet for sosial matlaging med gjester, som for tirsdagsmiddag og lekselesing. Et praktisk grovkjøkken bak en «hemmelig» dør, kompletterer det hele. 

Fra spiseplassen er det utgang til en delvis overbygd terrasse via en stor foldedør i glass. På  varme dager folder du døren helt opp, og lar terrassen bli en del av allrommet. Fra terrassen kan du gå direkte ut på plenen med den nedfelte trampolinen.

Foreldresuite

I nordenden av etasjen, bak en skyvedør fra gulv til tak, ligger husets hovedsoverom. Rommet er mer en suite enn et vanlig soverom, med gulv-til-tak-vindu, walk in closet og eget bad med herlig fossefallsdusj, toalett og dobbelservant. Badet er adskilt fra soverommet med to glassdører, en på hver sin side av en stedbygd kom­binasjon av baderomsinnredning på den siden og hode­gavl for dobbelseng på den andre. I dette huset kan du nyte havutsikten uten å forlate senga.

Velkommen til visning i Øvre Tastasjøen 2!