Tekst: Apriil | Foto: ED Foto

Funkishuset ved Hillevågsvatnet

Diskusjonene går til tider friskt om hvem som har eierskap til paradiset. Her er en ny kandidat: Eier av eneboligen i Paradisveien 8. For med tre etasjer fulle av gode steder å være, nøye gjennomtenkt arkitektur i alle etasjer, en pergola dekket av klematis og dine egne epler i overflod, – da nærmer du deg nok hverdagsparadiset for mange.

Du legger merke til huset allerede ute på gata: En litt annerledes enebolig, som stolt tar plass med sine funkisaktige, rene linjer, sitt flate tak og sine store vindusflater.

Fra skråtak i 1936 til funkis og full etasjehøyde

Da huset ble bygget i 1936, var det som en liten, tradisjonell enebolig med saltak. Etter flere runder med store og små endringer, ble boligen bygget fullstendig om i perioden 2005–2007. 

Sivilarkitekt Edna Tonning sto bak ombyggingen, i svært godt samarbeid med dagens eiere. Hun forteller: – Et viktig mål var å utnytte plassen optimalt på en relativt liten tomt. Derfor fikk huset “egenskaper” og uttrykk som forbindes med 30-tallets opprinnelige funkishus, hvor det flate taket gir full takhøyde også i andre etasje. Det store hjørnevinduet som forbinder første og andre etasje gir både sikt ut og luft inne, samtidig som de to stuene knyttes sammen på en fin måte. 

Flytt rett inn, om du vil

I dag er huset en moderne, velholdt enebolig med god plass, praktisk planløsning og flotte uteområder. Siden huset ligger i en skråning, er hovedinngangen plassert på gateplan i underetasjen. Like innenfor inngangsdøra har du et røft, spennende oppholdsrom med peis, som i dag brukes som treningsrom, men like gjerne kan bli et lite bibliotek eller en kul ungdomshule. I etasjen har du også et ekstra, lite bad, matbod, en romslig garderobe og det ene av boligens fire soverom.

Opp trappa kommer du til den åpne, lyse hovedetasjen som rommer kjøkkenet, spisestua og en stor stue med plass til flere sosiale soner. Herfra tar du med deg gjestene, god mat og kald drikke rett ut på terrassen, under pergolaen eller den skjermede patioen.

Øverst får du tre soverom og to bad, det største med inngang direkte fra hovedsoverommet. Her har du også en badstue, herlig etter en treningsøkt eller på en iskald vinterdag. De store glassvinduene knytter denne etasjen nydelig sammen med oppholdsrommet i etasjen under, og skaper et åpent luftig rom også her oppe på toppen.

Uteområdene er et kapittel for seg: Fra den lune solkroken ved inngangen, til den lille gressplenen under epletreet, terrassen med pizzaovn, pergolaen og den flislagte patioen. I andre etasje har du også en deilig balkong.

Velkommen til visning i Paradisveien 8!