Tekst: Apriil – Foto: iStock/EiendomsMegler 1

Selge i Grimstad til høsten? En liten innsats kan bety mye!

Vi går inn i en årstid som tradisjonelt har vært travel for boligmarkedet. Tenker du på å bytte bolig er det bare å komme i gang med prosessen, anbefaler Halfdan Knut Meling, avdelingsleder ved EiendomsMegler 1 SR-Eiendom i Grimstad.

– Allerede før sommeren var de fleste meglerbutikkene ganske utsolgte. Gjennom sommeren er det kommet lite nytt på markedet og det har derfor vært lite å velge i for kjøperne. Vi opplever derfor god aktivitet på nye varer som legges ut nå, forteller Halfdan.  

Høstmånedene har tradisjonelt sett vært gode måneder for boligmarkedet i sørlandsperlen og denne høsten kan fort komme til å føye seg inn i rekken. 

– Det er fortsatt få brukte boliger i markedet, slik at kampen vil bli tøff, sier den erfarne megleren. 

– Mange kjøpere har gjort «hjemmeleksene» og ordnet finansieringen på forhånd. Det er for tiden lettere å få jobb i regionen,  og dermed lettere å få finansiering.

Til deg som skal selge, har han et klart råd:

– Ta tidlig kontakt med megler slik at vi får lagt en god plan - hastverk er lastverk!

Råd for boligselgere

– Selv om du ikke er klar for å selge boligen umiddelbart, er det smart å tenke framover. Det er nå boligen din tar seg best ut på bilder – få unnagjort fotograferingen før vi kommer for langt ut i året!

Halfdan har også et annet råd som både du som boligselger og megleren du velger bør legge seg på minnet:

– I dag får vi en hurtig «dom» fra markedet. Det er derfor viktig å treffe med prisantydningen. Selv om mange selgere opplever sluttpriser de er svært fornøyd med, er det viktig å huske at det er markedet som driver prisen. Det er den som viser boligens attraktivitet.

Vær beredt!

Avslutningsvis legger Halfdan til at om du allerede har bestemt deg for å bytte bolig i løpet av det neste halvåret, er det også smart å ta kontakt med Sparebank 1 SR Bank eller den banken du bruker, så tidlig som mulig. Dette gjelder også om du er førstegangskjøper. 

– Så har du finansieringen på plass og er klar for å slå til når drømmeboligen dukker opp!

Finn din megler i Grimstad her