Tekst: Glødefisk | Foto: Glødefisk

Det gode hyttelivet på Brusand!

Forestill deg å stå opp en tidlig morgen, ta på deg badekåpen og gå barbeint ned til sandstranden for et morgenbad. Eller å nyte stillheten en sommerkveld mens lufta enda er varm og solen sakte, men sikkert, er på vei ned i havet. Slik er hyttelivet på Brusand!


Det er sjelden det dukker opp hytter for salg i dette området, spesielt helt nye hytter, sier eiendomsmegler Siv Jåtten, og refererer til det nye hyttefeltet Steinabakken. Knapt 100 meter fra stranden, på det som i dag er en parkeringsplass, er tre moderne hytter nå klare for oppføring!

Arild og Grethe Marie Westby

Trivelige hyttenaboer

På en av hyttene like ved sitter Arild og Grethe Marie Westby på terrassen og nyter solstrålene denne flotte vårdagen. De har leilighet i Stavanger, men tar turen til Brusand så ofte de kan. Det er ikke mer enn en 50 minutters kjøretur.

- Det er så deilig å komme ut her, høre fuglekvitter, og kjenne på roen, sier Grethe. – Det er et rikt dyreliv her, så det er jo fint å kikke på når vi er lei av å se på hverandre, sier hun med glimt i øyet. På ekteparet sin terrasse er det allerede behagelig temperatur, og de forteller at her kan de sitte ute så lenge det er sol. På sommeren blir det ofte så hett at de må kjøle seg ned med en tur på stranden. 

Arild og Grethe bruker hytta til avslapning. De lager god mat, går turer langs sjøen, eller setter seg i bilen og kjører til et av de andre flotte turområdene i nærheten. De er også glad i å dyrke grønnsaker, og har både tomater, agurk og sukkererter i hagen. – Det er lett å få til fine grønnsaker når det er så gode solforhold som her, forteller Grethe. Med kort vei til hjembyen og togstasjon like ved, er det enkelt for venner å komme på besøk. Og paret inviterer gjerne til crocketturnering eller andre sosiale samlinger.

- De fleste som kommer ut her blir helt trollbundet og vil helst ikke reise igjen, ler Grethe. De trivelige hyttenaboene er svært fornøyde med å ha kort reisevei selv også. 

- På søndagen når vi må tilbake til Stavanger før en ny jobbuke er det aldri noe hastverk med å komme oss tidlig avgårde, forklarer Grethe.  – Og så slipper vi rushet, følger Arild ivrig opp. 

Lokal entreprenør

Det er den lokale entreprenøren Joar-bygg som skal bygge hyttene på Steinabakken. Daglig leder, Joar Holen, som har vokst opp på Vigrestad, har mange gode barndomsminner fra Brusand. ­– Jeg håper vi kan bidra til at enda flere får oppleve denne fantastiske plassen, sier han. 

Hyttene på 92 kvm har god standard. De leveres med lekker en-stavs eikeparkett, store vinduer, royalimpregnert kledning og balansert ventilasjon. Du kan selv velge om du vil ha tre eller fire soverom. Utendørs blir det opparbeidet platting og plen, så alt ligger til rette for at du kan nyte solrike dager. Her kommer det også en praktisk bod for oppbevaring av sportsutstyr, hageredskaper eller hagemøbler. De tre hyttene ligger i et lunt og fint område, de er vestvendte og får gode solforhold. Fra den øverste hytta er det også sjøutsikt. 

Flotte hytter med høy standard

Alle hyttene leveres nøkkelferdige. – Når du er på hytta skal du bruke tiden på å slappe av, så her blir det bare å flytte rett inn, smiler Joar. Han legger til at det fortsatt er mulig å gjøre endringer på den innvendige leveransen. Det betyr at du selv kan velge kjøkkeninnredning, fliser til badet, eller hvilke farger du vil ha på veggene. 

- Det er et flott prosjekt, følger Siv opp. Hun er veldig imponert av både standard og beliggenhet. – Disse hyttene har alt. Idylliske omgivelser, kort vei til stranden, dagligvarebutikk rett over veien, og golfbane bare fem minutter unna. – Responsen har vært god, så vi regner med at de vil gå kjapt, avslutter hun og oppfordrer alle som er interesserte til å ta kontakt for visning på tomta.

Hytter med høy standard

Vil du vite mer om hyttene?