Tekst: Apriil procontra | Foto: SOA Foto

Det gode livet på Storhaug

Det er ikke hver dag det kommer en sentrumsnær, velholdt villa på markedet, med moreller i hagen og utleieleilighet i kjelleren. Nå er Storhaugveien 25 til salgs.

Kanskje har du gått søndagstur gjennom dette ærverdige strøket, og latt deg fascinere over alle de staselige husene? Dette nabolaget midt i arbeiderbydelen huset i sin tid “de fine”: Fabrikkeierne, direktørene – menneskene med innflytelse.

Velholdt og innholdsrik bolig fra kjeller til loft

Storhaugveien 25 er fremdeles en verdig perle i rekka: En svært velholdt bolig, med masse plass over fire etasjer, en deilig hage og to lune balkonger. 

Og det er et innholdsrikt hus: Første og andre etasje inneholder begge hvert sitt kjøkken, bad, stue og flere soverom. I kjelleren har du god plass til både verksted og lagring, i tillegg til en utleiegodkjent hybel. På toppen har du flere soverom, loftstue, enda et bad og ikke minst en fantastisk utsikt.

Dagens eier har vokst opp i huset, og sørget for å ta godt vare på barndomshjemmet i tiår etter tiår. Huset er laftet med tømmer hentet fra Finland, og det står tørt, stabilt og godt på fjellgrunn. Huset er godt isolert utvendig og innvendig, og det er godt lydisolert mellom hver etasje. Kledningen og flere av vinduene ble skiftet i 2008. 

Formelt er dette i dag en tomannsbolig. Dagens eier bor i de to øverste etasjene, og leier ut leiligheten i kjelleren. De nye eierne har en rekke muligheter: Bo selv i alle fire etasjene, og la ungdommen i familien legge beslag på kjellerleiligheten, eller leie ut første etasje og kjelleren som én enhet og bo i resten av huset, for eksempel.

Rolig strøk i populær bydel

Nabolaget ditt er rolig og veletablert. Gaten din er grønn og frodig store deler av året, og den nydelige parken rundt Alders Hvile er en av dine nærmeste naboer. Samtidig befinner du deg midt i Stavangers kanskje aller mest populære sentrumsnære bydel. Storhaug har de siste par tiårene utviklet seg til å bli en attraktiv plass å bo med en god miks av aldre, nasjonaliteter og livssituasjoner. Aktive og inkluderende Brodd Fotballklubb, skateparken på Kjelvene, sommerdager med bading og lek i Godalen eller bordtennis i “hallen” en fredag kveld er bare noen få eksempler på tilbud som gjør det godt å vokse opp her på Storhaug. Og når du bor ti minutter å gå fra Stavanger sentrum, er det enkelt også for de voksne å bruke byen, både til shopping, kulturtilbud og impulsive restaurantbesøk.

Velkommen til visning i Storhaugveien 25!