Tekst: Apriil | Foto: SOA Foto

Villadrømmen kan bli virkelighet

Ønsker du deg stor villa og hage i en fredelig gate, bare minutter fra Stavanger sentrum? Nå kan ønsket oppfylles.

I en rolig og barnevennlig gate på Våland ligger det som kan bli selve drømmevillaen, Tors gate 4. Den praktfulle boligen stod ferdig rundt 1920, men har blitt betydelig oppgradert opp gjennom årene. De fleste vinduene og ytterdørene er av moderne standard. Likevel har de tidligere eierne vært tro mot det opprinnelige og tatt vare på elementer som forteller husets historie. Gode eksempler på dette finner du blant annet i den romslige entréen: Du møtes av tre meter takhøyde, lysekrone og hvite vegger. Kombinert med den buede tretrappen, det slipte tregulvet og veggpartiet med blottlagt og bevart teglsteinsmur blir totalinntrykket varmt og inkluderende – som om huset ønsker deg velkommen hjem.

Herskapelig hverdagslykke

Inntrykket av varme følger deg inn på kjøkkenet, hvor mørkegrå gulvfliser og benkeplater i heltre tilfører noe røft og rustikt til en ellers lys og moderne innredning med integrerte hvitevarer. Her høster et raust vindu morgensolen mens du koser deg med frokostlaging og fjordgløtt over hustakene. Frokosten tar du kanskje med deg inn i det lyse og trivelige allrommet vegg i vegg, så kan dere nyte måltidet foran sprakende flammer i peisovnen?

Den tilliggende finstuen kan i tillegg til store vindusflater, høy himling og eikeparkett by på direkte utgang til terrasse og en pent beplantet hage som er skjermet av høye hekker. En tredje stue ligger nok en dobbeltdør unna, perfekt som TV-stue eller bibliotek. Etasjen har også et gjestetoalett. En varmepumpe av nyere modell sørger for komforttemperaturen.

Bad med utsikt

En trapp opp, og du er i husets sovefløy: Tre gode og store soverom, hvorav ett med egen balkong med panoramautsikt til Rennesøy, Ryfylkefjellene og deler av byen. Etasjen huser også boligens hovedbad, helfliset med vegghengt toalett og stedbygd dusjnisje i glassbyggestein. Fra det innebygde badekaret kan du nippe til en kopp te og nyte samme utsikt som fra balkongen gjennom det sjenerøse vinduet.

På loftet finner du boder og ytterligere to rom, hvorav det ene er innredet som soverom med fjordutsikt, og det andre som kontor.

I kjelleren ligger husets andre bad med toalett og dusj, et romslig og lyst vaskerom med terrakottafliser og egen inngang og bod med innebygget kjølerom. To andre kjellerrom er innredet som soverom og kjellerstue, begge med teppelagte, varme gulv. Kjellerstuen har til og med en solid vedovn. Loft og kjeller er ikke byggemeldt og godkjent til rom for varig opphold.

Stor hage og rikelig med parkering

Med villaen følger en solrik tomt på hele 561 kvadratmeter, som er å betrakte som en stor tomt på Våland. Herligheten er omkranset av busker, frukttrær og hekk, og har flere opparbeidede utesoner, så du har sol fra morgen til kveld i egen hage. Du får også med dobbel garasje og stort gårdsrom med plass til tre–fire biler. 

Videre har du to barnehager tre minutter unna til fots, mens det tar deg seks–syv minutter å rusle til Våland skole eller Paradis stasjon og butikker. Stavanger sentrum går du til på under et kvarter.

Velkommen til visning i Tors gate 4!