Tekst: Apriil procontra | Foto: Stian Dirdal

En skjult perle innerst i blindveien

Du har garantert ikke sett huset når du går forbi. Huset med adresse Vårliveien 3D ligger innerst i en fredelig liten blindvei sentralt i Hillevåg, omgitt av busker, trær og naboer på akkurat passe avstand.

Huset ble bygget i 1920. Gateadresser fantes ennå ikke – navnet var Synæs. Over 100 år senere ser eneboligen på mange måter ut som den gangen da huset ble bygget. Samtidig er standard og komfort fullt i tråd med forventningene våre til et godt familiehjem i 2024.

Flott renovert både ute og inne

Dagens eier har gjort et fantastisk arbeid med å tilbakeføre eneboligen til original stand – fra tidsriktige vinduer og listverk og kledning av kjerneved til ærverdig gipsstukkatur fra Roger Pearson. Huset er isolert med cellulose – det betyr godt innemiljø uten å fire på dagens krav til isolasjon. Renoveringen, hvor byggmester Slyk & Espervik har stått for store deler av arbeidet, har pågått i flere år. Faktisk sto det siste rommet – en fredelig plett av en loftsstue – ferdig for bare få måneder siden.

Huset rommer blant annet tre soverom, en stor og lys stue med vedovn og den deilige loftsstua på toppen. I stua i første etasje har dagens eier fått satt inn dører i glass ut mot hagen – nyt alt det grønne fra sofaen når det rusker, eller rusle barbeint ut i hagen med kaffekoppen når sola skinner.

I andre etasje ligger de tre soverommene, og det samme gjør badet. Her rekker ingen små trøtte barneføtter å bli kalde på vei til do! I loftstua helt øverst får ungdommen plass, eller kanskje lesehesten, hifi-freaken eller symaskinen? Kjelleren har god plass til julepynt, vaskerom, hobbyverksted eller sportsutstyr.

Egen akebakke og hagelykke hele året

Vi avslutter rundturen i hagen – et mekka for deg som liker å se at det gror. Dagens eiere har ikke bare oppgradert selve huset. De har også planlagt, plantet og sådd – og resultatet blomstrer fra utrolige januar til oktober. Faktisk er høstfargene noe av det aller fineste med hagen, skal vi tro dem. For egen regning legger vi til det staselige treet som passer på huset, den bittelille bakken som skaper nivå og akemuligheter, og den lune plattingen, med sol til nærmere halv åtte en sommerkveld.

Velkommen til visning i Vårliveien 3D!