Eiendomsmegleren – en god rådgiver for både kjøper og selger

De fleste av oss forbinder eiendomsmegleren med salg av bolig, naturlig nok. Men også når du skal kjøpe bolig lønner det seg å ta en prat med en flink megler.

Publisert 19. september 2023

Hva ligger prisene på i dette strøket? Finnes det barnehager i nærheten? Har borettslaget et stabilt styre? Vet du om en fin toroms som kommer for salg?

Spørsmålene er mange når du skal gjøre en så stor investering, og det er ikke alltid like enkelt å vite hvem man skal spørre.

Ta en prat med en av meglerne i EiendomsMegler 1! Det koster deg ingenting, og kan gi deg akkurat det du trenger for å ta en riktig avgjørelse. Eiendomsmeglerne i EiendomsMegler 1 kjenner nabolagene som de selger boliger i, svært godt. Mange av dem bor der selv, til og med. I tillegg er de erfarne og faglig oppdaterte og kan være gode sparringpartnere på alt fra hvilken boligtype du bør velge til hvilket nabolag du bør sikte på.

Megler skal hjelpe begge parter

Kanskje tenker du at en meglers jobb først og fremst er å selge boligen, og at han eller hun dermed er “mest” på selgers side. På en måte stemmer det. Et godt salg er selvsagt meglerens viktigste oppgave. Men – jo flere potensielle kjøpere en megler kjenner til, jo større er muligheten for å  få til et vellykket salg. Dermed er det en kjempefordel for megleren å vite at du er på jakt etter bolig, og han eller hun har alt å tjene på å hjelpe deg med å finne din drømmebolig.

Alle eiendomsmeglere er faktisk også forpliktet til å sørge for at kjøper opplever en ryddig prosess. I eiendomsmeglerloven heter det blant annet at “meglers oppgave er å sørge for at begge parters interesser blir ivaretatt.”

Få beskjed når drømmeboligen din kommer for salg

Sjansen er stor for at megleren allerede har en eller flere aktuelle boliger på blokka. Hvis dere har snakket sammen tidlig i prosessen, og megleren vet hva du er på jakt etter, kan du få beskjed før alle andre når drømmeboligen dukker opp. 

Har du finansieringen på plass?

Meglerne i EiendomsMegler 1 samarbeider tett med flinke finansrådgivere i SpareBank 1 SR-Bank. Hvis du trenger hjelp fra banken i forbindelse med boligkjøpet, kan megleren hjelpe deg med å finne en hyggelig rådgiver til deg.

Del: