Solgte bolig uten bad

Vi er vant til at det er bad i boligen. Noe annet ville kanskje vært rart? Likevel solgte jeg en bolig til langt over prisen- uten bad.

Publisert 26. april 2023

Eiendomsmegler Per Øyvind Bolstad, EiendomsMegler 1 Dahl

Boligen var fra 1920-tallet og lå på Frydenhaug i Drammen. Den hadde ikke blitt modernisert på 50 år. Eieren hadde leid ut boligen de siste 40 årene, så han hadde ikke installert noe bad.

Leietakeren var fornøyd med boligen slik den var og bruke håndvasken eller de kommunale dusjene.

Det var egentlig en veldig ærlig bolig å selge. Den trengte modernisering og var vel litt forfallen. Eieren var veldig opptatt av at det skulle prises riktig, slik at en ny eier ville ha penger til å installere et bad. Ærlig og redelig, han også.

Jeg hadde aldri solgt en bolig uten et bad tidligere, det er ikke helt vanlig i disse dager. Hytter uten bad har jeg solgt, men aldri et hus…

Det sto i både annonsen og i salgsoppgaven at huset manglet bad. Likevel var det veldig mange som ikke hadde fått det med seg.
Vanligvis dukker det opp rundt ti stykker på visning. Her dukket det opp 30, så det var mange. Huset var priset til omtrent én million kroner, så prisen lokket vel mange.

Og det ble en frisk budrunde! Enda hele huset måtte moderniseres. Huset ble solgt 30-40 prosent over prisantydning, så badet den gamle eieren ønsket at ny eier skulle ha råd til, forsvant vel i budrunden.

Jeg har aldri vært borti eneboliger uten bad siden. Om jeg ikke husker helt feil, så var den nye eieren håndverker, så både bad og modernisering ble nok gjort.

Del: