Lommekjent i boligmarkedet

Eiendomsmegler MNEF Jan Martin Rønes

Han er opprinnelig trysling, men tok med seg familien og gjorde elverumsing av seg på 90-tallet. Få kjenner boligmarkedet i Elverum like godt som Jan Martin Rønes.

 

Med 28 års meglererfaring i bagasjen kjenner han Elverum ut og inn. Det er her han har tilbrakt det meste av sin meglerkarriere, og det er ikke tilfeldig.
- Elverum er akkurat stort nok, på flere måter, sier Jan Martin.
- Det er en passe liten by med en praktisk hverdag, og naturen tett på.
Selv er Jan Martin fuglejeger, og bruker i tillegg skogen til trening og friluftsliv. I Elverum finner han det han trenger så å si utenfor stuedøra.
- Hvorenn du bor i Elverum er du alltid tett på naturen. Det tror jeg mange setter pris på.

Meglerbransjen har endret seg siden Jan Martin startet opp, og utviklingen bare fortsetter.
- På 60- og 70-tallet var det om å gjøre å bygge seg en enebolig, og så bodde man der så lenge man kunne. Nå ser vi at folk bytter bolig ut i fra hvilke behov de har i de ulike livsfasene, forteller han.

Det betyr at boliger omsettes oftere, og flere flytter i leilighet når barna har forlatt redet.
- Mange ønsker ikke å bruke en masse tid på å være vaktmester på egen eiendom, og dermed kan leilighet være et godt alternativ.
I Elverum er denne trenden tydelig, med flere sentrumsnære leilighetsbygg de siste tiåra.
- For oss meglere betyr det flere oppdrag, rett og slett fordi folk bytter bolig oftere.

Megleren har selv tatt valget om å bytte ut enebolig med en mer praktisk leilighet, og er fornøyd med det. Plenklipping, maling, vedlikehold og snømåking er en saga blott, noe som betyr at Jan Martin har mer tid blant annet til barnebarna, som bor like ved.


- Vi ser at flere unge, gjerne småbarnsfamilier, velger å flytte «hjematt» til Elverum. Nå etter korona har flere sett mulighetene hjemmekontor gir, og nærheten Elverum har til Gardermoen gjør at det er forholdsvis enkelt å reise. Idrettstilbudet og kulturlivet i Elverum er bra, og hvis man vil ha det litt mer urbant kan man jo bare ta en tur til Oslo, sier Jan Martin. For han lokket et liv tett på naturen mer enn et liv i hovedstaden.

- Nei, det var aldri et tema. Jeg dro jo helt til Elverum!

Er du klar for å selge?

Vi hjelper deg hele veien og sørger for at du føler deg ivaretatt gjennom alle stegene. Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig. Enkelt, greit og uforpliktende.

Obligatoriske felter er merket med *

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.