Hvilken megler gir deg best verdivurdering?

Når du skal selge bolig, refinansiere eller låne penger ønsker du sikkert så høy verdivurdering som mulig av huset ditt. Men vet du hva megler legger vekt på når verdien av eiendommen din skal settes?

- Mange tror at så høy sum som mulig er det beste når det gjelder verdivurdering, sier megler Espen Hansen i EiendomsMegler 1 Elverum.

- Men vi prøver å få til en så riktig verdivurdering som mulig, og legger mye arbeid i å få til det, forteller han. Med over 20 års erfaring i bransjen vet Hansen hva han prater om.

- Hos oss har vi en egen rutine for verdivurdering, der 2-4 meglere ser på tall og fakta for så å diskutere seg fram til en riktig sum, forteller han. Dette gjør at du som kunde får en vurdering som er kvalitetssikret av flere.

- Den prisen vi kommer fram til kan kunden stole på at er gjennomarbeidet, sier Espen Hansen.

 

Hvordan jobber meglerne når de skal verdivurdere eiendommen din? Du har sikkert hørt uttrykket «beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet». Og ja, beliggenhet er viktig, også i Elverum.

- Eiendommer nærmere sentrum vil ha en høyere verdi. Det samme gjelder boliger i nærheten av for eksempel Sagtjernet eller Glomma, forteller Espen Hansen.

 

Smaken er som baken, men de fleste boligkjøpere setter pris på tidløse eller moderne farger og fronter. En veldig spesiell bolig med stort innslag av helt personlig smak kan være utfordrende å selge.

- Det kan gå begge veier. Er standarden i en slik bolig gjennomgående god og eiendommen fremstår som helhetlig, kan det trekke opp. Hvis det bærer preg av amatørmessig håndverk og mange forskjellige stiler blandet sammen, kan det trekke ned, sier Espen Hansen.

- Vi gjør en totalvurdering av standarden på boligen og eiendommen som helhet.

 

Meglerne har mye tallmateriale å støtte seg på når de skal verdivurdere boliger. Særlig eiendommer som har mange lignende boliger i nærområdet kan man få mye informasjon fra.

- Da ser vi på hva lignende eiendommer er solgt for i det siste, og justerer for standard som for eksempel nytt bad eller kjøkken, fine uteområder og smarte løsninger. Lokalkunnskap er viktig, man må kjenne området man jobber i, sier Espen Hansen.

- Selv om vi har mange søkeverktøy er det til syvende og sist meglernes erfaring som er det viktigste.

 

Så blir spørsmålet: Treffer meglerne på verdivurderingene sine? Er markedet villig til å betale det meglerne mener eiendommen er verdt?

- Vi har svært god match på dette, forteller Espen Hansen.

- Vi får jo svaret når eiendommen er solgt. Det viser seg at vurderingene våre meglere gjør er veldig gode.

Du spør deg kanskje om ikke en eiendom har større sjans for å oppnå høyere markedspris dersom verdivurderingen settes høyere?

- Nei, det viser seg å ikke være slik, sier Espen Hansen.

- Vi skal treffe mest mulig på markedsprisen, og verken ligge over eller under. Vi skal få så mange som mulig interessert i å kjøpe eiendommen din, uten å drive med ulovlige lokkepriser.

Selge bolig? Ta kontakt!

Vil du snakke med Espen eller en annen av våre dyktige meglere? Send oss din kontaktinformasjon, så tar vi kontakt med deg.

Obligatoriske felter er merket med *

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.