- Flere vil velge Elverum

Elverum har snudd fra flytteunderskudd til flytteoverskudd. Salgsleder Thomas Rusten i EiendomsMegler1 Elverum tror flere vil velge å flytte til byen vår.

Boligprisene i Elverum sank litt i forrige kvartal, men det har vært en vekst på 5,7 prosent det siste året, ifølge ferske tall fra Eiendom Norge. Salgsleder Thomas S. Rusten i EiendomsMegler 1 Elverum sier det er viktigst at Elverum har gått fra flytteunderskudd til flytteoverskudd.

 

Gledelig vekst
- Det er svært gledelig at Elverum har klart å snu en negativ trend fra flytteunderskudd til flytteoverskudd. Fra 2015 til 2017 gikk det nedover til minustall, mens det fra 2018 til 2020 har gått oppover og over til plussiden igjen. Utviklingen i første halvår var bedre enn i fjor, men det er nå i andre halvår vi håper og tror på nye plusstall, sier Rusten.

 

Kortere reiseveg
Tidlig på 2000-tallet hadde Elverum en befolkningsvekst som i hovedsak var høyere enn gjennomsnittet i Norge. Fra 2007 har imidlertid Elverum i hovedsak ligget klart under landsgjennomsnittet. Det er i økende grad byer og kommuner med pendleravstand til Oslo som har opplevd høy befolkningsvekst. 

Det har også bidratt negativt at Elverum skapte prosentvis færre nye arbeidsplasser enn landsgjennomsnittet hvert år fra 2011 til 2019. Nye og bedre veier mot både Oslo og Hamar, kombinert med økt bruk av hjemmekontor, kan imidlertid redusere sammenhengen mellom egne arbeidsplasser og befolkningsutvikling. 

- Den nye firefelts riksveien som ble åpnet fra Elverum forbi Løten i fjor har redusert reisetiden mot både Oslo og Hamar. En forventet sammenhengende firefelts vei helt til Hamar vil ytterligere styrke muligheten for å bo i Elverum og jobbe i Hamar. Økt bruk av hjemmekontor etter koronaviruset kan ytterligere styrke muligheten for å bo i Elverum og jobbe andre steder, sier Rusten.

Selge bolig? Ta kontakt!

Vil du snakke med Thomas eller en annen av våre dyktige meglere? Send oss din kontaktinformasjon, så tar vi kontakt med deg.

Obligatoriske felter er merket med *

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.