HØYESTE BOLIGPRISVEKST PÅ TI ÅR

Fjorårets boligprisvekst på 8,5 prosent i Elverum var den høyeste siden 2010 viser en ny boligprisanalyse fra EiendomsMegler 1 Elverum. Salgsleder Thomas S. Rusten tror at lavere nybygging har vært den viktigste bidragsyteren til høyere prisvekst. Rusten frykter imidlertid en ny nedtur hvis Elverum mister byens sjukehus.

 

– I 2019 og 2020 ble det fullført langt færre nye boliger i Elverum enn i perioden fra 2014 til 2018, ifølge tall fra SSB. Det har bidratt til å gjenopprette en bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel i Elverum. Denne balansen vil imidlertid bli påvirket negativt igjen dersom Elverum skulle miste sjukehuset som er byens fremste hjørnestensbedrift, sier salgslederen.

 

MINDRE USOLGT LAGER

Lageret av usolgte boliger i Elverum i 2019 var det høyeste siden finanskrisen i 2008. I løpet av fjoråret sank imidlertid lageret ned til et mer normalt historisk nivå, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Elverum hadde en klart svakere prisutvikling enn Kongsvinger fra 2014 til 2019. I fjor var prisveksten omtrent jevnstor i de to byene. Vi mener at den mangeårige høyere prisveksten i Kongsvinger har skyldtes normale svingninger og ikke et skifte i attraktivitet mellom de to byene, sier Rusten.

 

LIK PRISVEKST I ELVERUM OG KONGSVINGER

Samlet prisvekst i Elverum og Kongsvinger har vært tilnærmet helt lik fra 2003 til 2020. Prisveksten var høyest i Elverum fram til 2014, mens Kongsvinger utlignet dette fra 2014 til 2019. Boligprisene er nå omtrent like høye i de to byene. Det kan tolkes som at attraktiviteten som bosted også er omtrent lik.

- Kongsvingers kortere reisetid til Oslo er en fordel i attraktivitet sammenlignet med Elverum. Men Elverum utligner dette med andre kvaliteter som eksempelvis å være en studentby. Elverum har hatt en moderat vekst i antall innbyggere de siste årene, mens Kongsvinger har færre innbyggere enn i 2014, sier Rusten.

Høyeste prisvekst på ti år

Kvartalsvis årsvekst i boligprisene i Elverum i perioden 2010 - 2020

Kvartalsvis årsvekst i boligprisene i Elverum

for perioden 2010 - 2020

Lurer du på hva boligen din er verdt?

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best.

Obligatoriske felter er merket med *
Ønsker du et tilbud på lån?

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.